ep archivo   una torre de distribucion de la energia electrica
FOMENT DEL TREBALL - Archivo

Els analistes de Deutsche Bank han actualitzat les seves recomanacions sobre les utilities europees. Entre les espanyoles, Iberdrola, Enagás i Redeia han estat les damnificades amb retallades en el preu objectiu. El banc alemany justifica la seva decisió en les recents reculades que han viscut a la borsa pressionades per l'entorn macroeconòmic, i assegura que l'impost del Govern per recuperar els guanys inesperats davant la crisi energètica que ha provocat la guerra a Ucraïna "crea un problema" per aquestes companyies.

  • 14,25€
  • 1,14%
  • 12,29€
  • -0,24%
  • 16,67€
  • -0,48%

En el cas d'Iberdrola, els experts del banc alemany mantenen el consell de mantenir, però en retallen el preu objectiu que atorguen a les seves accions un 13,6% en passar dels 11 euros anteriors als 9,50 euros actuals. Redeia (abans Red Eléctrica) corre la mateixa sort. La recomanació de Deutsche Bank és vendre els títols, que rebaixen fins als 14 euros, enfront del preu objectiu de 16,70 euros que li donaven fins ara (suposa una rebaixa del 16,2%).

I els títols d'Enagás, que Deutsche aconsella vendre, tenen un preu objectiu de 13 euros, des dels 17 euros anteriors, xifra que representa una rebaixa del 23,5%. És sens dubte, entre les espanyoles, la pitjor parada d'aquesta bateria de retallades que ha emprès l'entitat alemanya.

Els estrategs de la companyia expliquen que han dut a terme aquesta actualització del sector pels vents en contra que actualment enfronten les utilities, encara que apunten que alguns d'aquests títols encara tenen "un potencial de rendibilitat de dos dígits".

"Els preus de les accions s'han vist afectats per un augment històric dels rendiments dels bons i una onada d'intervencions reguladores per recuperar els guanys inesperats del sector energètic", destaca James Brand, analista de Deutsche, a l'informe donat a conèixer aquest dimecres.

Aquest expert explica que les noves projeccions reflecteixen "l'augment de la rendibilitat dels bons a les nostres estimacions del cost del capital, amb una retallada mitjana del 13% en els objectius d'inversió". "El flux de propostes polítiques i possibles reformes crea un problema, encara que per a la majoria de les utilities les nostres previsions revisades de BPA segueixen sent més altes que abans de la crisi", destaca.

Tot i la "major incertesa", diuen també aquests analistes, hi ha diverses empreses de serveis públics integrats que "ofereixen rendibilitats molt atractives". És el cas d'Enel (PT 6,50 euros, des de 8 euros anteriors), RWE (PT 54 euros, enfront dels 52 euros anteriors), E.ON (PT 11 euros, des dels 13 euros previs) i Engie (PT 15 euros, enfront dels 15,50 euros previs), que "ofereixen rendiments superiors al 12% i reiterem la qualificació de comprar. Així mateix, des de Deutsche han retallat la qualificació de Verbund a mantenir i el preu objectiu fins als 87 euros, des dels 105 euros previs.

Noticias relacionadas

contador