ep archivo   tren que talgo suministrara a los ferrocarriles de dinamarca
TALGO - Archivo

Talgo ha presentat els seus trens i solucions ferroviàries més innovadores per descarbonitzar la mobilitat a Innotrans 2022. Entre altres novetats, ha presentat la seva plataforma Talgo 230 de trens de llarga distància, les novetats al tren regional i de rodalies propulsat per hidrogen, així com la utilització de fibra de carboni al rodament i l'estructura del tren per reduir-ne el pes total, i noves eines de manteniment predictiu amb intel·ligència artificial per avançar-se a possibles fallades del material rodant.

  • 4,38€
  • -0,45%

Durant la fira, la companyia espanyola ha posat especial focus sobre el tren Intercity Talgo 230, cridat a ser la nova referència del mercat europeu i un dels productes que més expectació ha despertat durant la trobada. Aquesta categoria per a la llarga distància es basa en l'experiència de Talgo com a fabricant de trens de velocitat molt alta, com Talgo Avril, i es caracteritza per ser l'opció habitual a les connexions d'Europa occidental, l'espina dorsal de les connexions internacionals.

Hi pertany el nou ICE L, que serà el nou estàndard de l'operadora alemanya Deutsche Bahn, amb una fórmula basada en tracció amb locomotora per cap i cua, i cotxes remolcats, i el demostrador de la qual a Berlín ha estat objecte d'especial interès per part del públic especialitzat. Altres de les iteracions d'aquesta plataforma amb què la companyia aspira a posicionar-se com a referent del mercat de llarga distància són els trens venuts per Talgo a l'operadora DSB a Dinamarca ia l'empresa ENR a Egipte.

Els trens de la plataforma Talgo 230 estan cridats a ser la solució més senzilla i accessible per a la creació de rutes de llarga distància a Europa que competeixin de manera atractiva contra l'avió, en particular, gràcies a la modularitat d'una oferta que inclou, entre molts altres, interiors per a serveis nocturns.

Addicionalment, cal destacar-ne el perfil ecològic, gràcies al fet que pesen fins a un 20% menys, segons pes per passatger, en comparació amb altres trens de la seva categoria. La seva lleugeresa i arquitectura permet als operadors reduir-ne el consum energètic i, per tant, les emissions de CO2.

Durant la fira, Talgo ha mostrat els darrers avenços del seu projecte de tren dual d'hidrogen-elèctric TPH2, que està validant la utilització de la tecnologia d'hidrogen verd en condicions d'operació similars a les reals. El tren està equipat amb tecnologia d'hidrogen de pila de combustible i bateries, i actualment està executant amb èxit les proves dinàmiques, en col·laboració amb Repsol. Addicionalment, la companyia està desenvolupant un programari intel·ligent que assignarà la font energètica més eficient en aquells trams en què no hi hagi catenària. Aquest tren laboratori culminarà en el desenvolupament del tren regional de Talgo, batejat com a Vittal One.

Noticias relacionadas

contador