ep archivo   tren talgo
INGETEAM - Archivo

Les accions de Talgo s'animen a la borsa després de la caiguda borsària que han patit als últims mesos i davant del possible llançament d'una OPA per part d'algun inversor.

  • 4,40€
  • 0,46%

Segons informa El Confidencial, el banc nord-americà Citi està buscant potencials compradors interessats a comprar la participació de control que hi té el fons de capital risc Trilantic, que actualment és del 35%. Si el comprador adquiriria aquesta participació, estaria obligat a llançar una OPA sobre el 100% del capital.

I encara que Trilantic ha assenyalat que actualment no es planteja vendre, amb les accions de Talgo a prop de mínims històrics, la notícia ha servit per impulsar la cotització del fabricant de trens.

VALORACIÓ: "NO SERIA UNA SORPRESA"

"Notícia que podria animar la cotització de Talgo, que cau un -45% el 2022, encara que ara com ara es tracta únicament de rumors sobre possibles moviments per part de bancs d'inversió a la recerca d'un comprador interessat. Si es produeix una operació, no seria una sorpresa”, expliquen els experts de Banc Sabadell.

Recordem que Bolsamanía ja va publicar fa mesos aquesta possibilitat, però des de llavors el valor de Talgo ha caigut en picat.

"Com que Trilantic es troba des del 2006 a l'accionariat de Talgo, les especulacions sobre la seva possible sortida del capital han estat constants durant els últims anys i més recurrents durant els últims mesos. Actualment, el valor cotitza a 2,56 euros/acció, amb un preu mitjà de cotització dels últims 6 mesos de 3,30 euros (enfront dels 9,25 euros del preu de sortida a borsa el 2015)”, afegeixen aquests analistes.

Sobre el possible interès del fabricant basc de trens CAF, assenyalen que “tampoc veiem impacte rellevant per a CAF que, des del principi ha estat a les enquestes com a possible comprador, però, que sense poder descartar-se, tampoc creiem que sigui tan evident. Als preus actuals, l'adquisició del 100% de les accions de Talgo suposarien un 24% de l'EV (valor d'empresa de CAF”).

contador