• Les seves accions s'enfonsen un 16%, fins als 11,75 euros per títol
  • La crisi a Catalunya li ha costat uns 15 milions d'euros
suez-rachete-ge-water-pour-3-2-milliards-d-euros-avec-la-caisse-du-quebec

Les accions del grup francès Suez Environnement es desplomen un 16% en borsa, fins als 11,75 euros per títol, després de llançar una advertència sobre els seus beneficis (profit warning), que seran menors per la crisi institucional a Catalunya.

  • 19,83€
  • -0,25%

Suez opera als sectors de tractament d'aigües i la gestió de residus i a Espanya controla Agbar (Aigües de Barcelona). L'empresa ha citat les "circumstàncies particulars" a Espanya, així com els costos associats a la cancel·lació de dos contractes a l'Índia i el Marroc, per reflectir un impacte negatiu de 45 milions d'euros en el seu benefici operatiu (EBIT).

La crisi a Catalunya ha suposat un impacte de 15 milions d'euros, segons ha explicat a Efe el director financer, Christophe Cros. Aquest directiu ha comentat que l'impacte es deu a les despeses derivades del trasllat jurídic de la seu a Espanya de Barcelona a Madrid.

Aquest directiu ha assenyalat que Suez es planteja "descentralitzar" alguns dels seus serveis que fins ara eren a Barcelona per estar més a prop dels seus clients. A més, el director general, Jean-Louis Chaussade, ha confirmat que posaran en marxa a Espanya "un pla específic de reducció de costos", sense descartar una reducció de plantilla.

El passat 7 d'octubre, Aigües de Barcelona va traslladar el seu domicili social a Madrid davant la inseguretat jurídica causada per la declaració independentista al Parlament de Catalunya.

Noticias relacionadas

contador