ep supermercado dia 20180710181701
Europa Press - Archivo

Un altre cop d'incertesa per a DIA. S&P ha retallat la seva qualificació per al grup de supermercats a 'CCC+' a causa de la seva preocupació sobre el procés de refinançament del seu deute i la pressió de la falta de liquiditat.

Dia

  • 0,01€
  • 1,57%

"El pla de DIA per a aconseguir un desenvolupament sostenible suposa significatius riscos d'execució i comporta un resultat incert", explica S&P en el seu últim informe. A més, "sense un refinançament oportú, creiem que existeix major risc de falta de liquiditat en els pròxims set mesos", afegeix. Aquesta situació ha fet que l'agència retalli la seva qualificació un altre graó, gairebé un mes després d'aplicar una retallada (de '*BB-' a 'B'), seguint els passos de Moody's.

Segons S&P, la rebaixa en la seva qualificació reflecteix "la feble posició de liquiditat de DIA, amb més de 760 milions de deute amb compliment en els pròxims mesos i la significativa incertesa i riscos d'execució del pla amb el qual la companyia pretén aconseguir una estructura de capital sostenible a través d'una ampliació de capital de 600 milions i un acord a llarg termini per al refinançament del deute de 1.000 milions d'euros" que té la companyia.

La qualificació ve acompanyada de perspectiva 'negativa' donat "les pressions a curt termini sobre la liquiditat de DIA, els riscos d'execució en el seu pla de recapitalització i la incertesa sobre la capacitat del consell per a revertir la situació que travessa el negoci".

contador