ep archivo   el presidente del banco sabadell josep oliu en una foto de archivo
BANCO SABADELL - Archivo

Citi analitza aquest dimarts les dades d'abril del Banc d'Espanya sobre les entitats financeres, que mostren una sortida de dipòsits de 7.000 milions d'euros (tots procedents d'NFC), de manera que el volum de sortides netes des del començament d'any se situa als -46.000 milions d'euros (-3% interanual).

  • 1,72€
  • 1,71%

El total de préstecs al sector privat va caure un 2% interanual, arrossegat en gran mesura per la cartera hipotecària (-2% interanual), ja que l'acceleració dels reemborsaments va eclipsar l'impuls renovat dels préstecs. Els préstecs NFC també es van reduir (-1%), mentre que altres préstecs al detall es van mantenir estables.

En un to més positiu, el diferencial de clientela es va continuar ampliant fins a assolir un nivell sense precedents en els darrers 20 anys: 345 punts bàsics (+12/+141bps intermensual/interanual), recolzat per la revaloració de la cartera a l'alça de l'euríbor i el lent traspàs als dipòsits.

"En línia amb els comentaris de la nostra recent visita, el cost combinat dels dipòsits a l'abril continua sent baix, 24 punts bàsics, fet que implica una beta del 6%", assenyala Citi.

L'entitat té un consell de compra per a tots els bancs espanyols, menys per a un. "Som compradors de tots els bancs espanyols excepte Sabadell, qualificat com a neutral", conclou.

Noticias relacionadas

contador