ep archivo   seguidores solares de soltec
SOLTEC - Archivo

Soltec, companyia especialitzada en solucions integrades verticalment al sector de l'energia solar fotovoltaica, ha presentat el seu Pla Estratègic 2022-2025, amb el qual espera assolir uns ingressos que se situaran entre 780-840 milions d'euros a través de les seves tres línies d'activitat (industrial, desenvolupament de projectes i gestió d'actius).

  • 2,24€
  • 3,46%

L'empresa ha destacat que "després d'afrontar un 2021 marcat per les disrupcions del mercat, farà un pas més en la seva estratègia d'integració amb la intenció de convertir-se de manera gradual en una IPP industrial a través de la seva nova divisió de negoci, Soltec Asset Management, que se suma a les altres dues línies d'activitat de la companyia: la divisió industrial i la divisió de desenvolupament de negoci”.

Així mateix, la companyia ha comunicat al mercat que "compta amb l'objectiu d'assolir durant aquest període un resultat operatiu que se situï al rang de 100-120 milions d'euros, gràcies a les sinèrgies entre les diferents divisions i la recurrència i solidesa que proporciona la integració vertical".

MÉS INTEGRACIÓ VERTICAL

L'empresa ha afegit que "fa anys que aposta per la integració vertical i ara ha decidit fer un pas més enllà amb l'objectiu de generar valor per als seus accionistes a través de tres línies de negoci que abasten el desenvolupament de projectes fotovoltaics, la gestió d'actius i l'activitat industrial (subministrament de seguidors solars i altres serveis de construcció)".

La companyia compta actualment amb 11,6 GW de projectes en desenvolupament a diferents graus d'evolució. I destaca els 5 MW que recentment s'han connectat a xarxa a Espanya (dels quals manté un 35% en propietat), així com 225 MW en construcció al Brasil.

A través de la divisió de gestió d'actius, Soltec "espera obtenir un flux d'ingressos addicional procedent de la venda d'energia que proporciona una recurrència, solidesa i estabilitat, així com mitigar els riscos existents a la cadena de valor gràcies a la diversificació geogràfica i de negocis. Aquesta nova àrea permetrà a la companyia diferenciar-se dels seus competidors i maximitzar el valor dels seus projectes”.

SEGUIDOR SOLAR COM A ACTIU DE VALOR

Pel que fa a la divisió industrial, Soltec destaca que “compta amb una posició de lideratge a nivell global molt rellevant, alçant-se amb la tercera posició per seguidors instal·lats de forma acumulada”.

Soltec ressalta que la indústria solar manté unes perspectives de creixement molt significatives per als propers 30 anys, fonamentalment a causa de la competitivitat en costos i de les polítiques públiques d'impuls a les energies renovables. A més, dins de la indústria fotovoltaica, el seguidor solar manté una proposta de valor sòlida en comparació amb les instal·lacions fixes gràcies a l'augment de l'energia produïda entre un 15% i un 25%.

La companyia compta amb un track record acumulat de 12,7 GW (0,9 GW al primer trimestre de l'any) al tancament del primer trimestre del 2022 i manté uns indicadors operatius robustos: el backlog al tancament del primer trimestre de l'any va assolir els 399 milions d'euros (2,4 GW), i el pipeline es va situar a 2.928 milions d'euros (24GW), reflectint la capacitat per tancar contractes en entorns complexos.

En el seu pla estratègic, Soltec espera que el subministrament de seguidors solars assoleixi uns volums acumulats d'entre 26 i 30 GW a l'exercici 2025, amb ingressos d'entre 750 i 800 milions d'euros, i un EBITDA d'entre 45 i 50 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador