caf solaris autobuses berlin
CAF Solaris

Solaris, empresa del Grup CAF, ha aconseguit dos nous acords per al lliurament de 57 autobusos urbans d'hidrogen, l'import dels quals supera els 40 milions, segons ha informat aquest dijous mitjançant un comunicat.

CAF

  • 33,40€
  • -1,33%

La companyia ha estat escollida per l'operador TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), empresa que gestiona el transport urbà de la ciutat de Barcelona, per al subministrament de 38 autobusos d'hidrogen, 36 de 12 metres i 2 articulats de 18 metres. Es tracta del contracte adjudicat més gran fins ara a Espanya de vehicles basats en aquest tipus de tecnologia. Els autobusos d'hidrogen verd es van incorporar per primer cop a la flota de TMB a Barcelona el 2015.

D'altra banda, Solaris ha signat un contracte amb l'operador Ruhrbahn GmbH per al subministrament de 19 autobusos d'hidrogen que donaran servei a la ciutat alemanya d'Essen. La comanda inclou el lliurament de nou vehicles Urbino 12 i deu Urbino 18, estant previst el seu lliurament entre els anys 2024 i 2025. Aquest mateix client va adjudicar el 2021 a CAF el subministrament de 51 unitats de tramvia. Es tracta de l'operador més gran de l'àrea del Ruhr, abasta la gestió de línies de metro, tramvies i autobús i dona servei a més de 150 milions de passatgers a l'any.

Solaris ha indicat que 40 operadors de 10 països europeus han confiat en la seva experiència pel que fa al desplegament de la tecnologia de l'hidrogen, i han signat comandes per un volum superior als 700 vehicles.

Noticias relacionadas

contador