solaris trollino
CAF

Solaris (CAF) s'ha adjudicat el contracte de troleibusos més gran fins ara amb una comanda de 112 unitats per part de l'operador italià de transport AMT Genova i un valor que supera els 100 milions d'euros.

CAF

  • 33,60€
  • -0,74%

En aquesta ocasió, el vehicle, de 18 metres de longitud, a més de disposar de la propulsió elèctrica tradicional estarà equipat amb bateries, cosa que li permetrà més autonomia i poder cobrir llargues distàncies sense necessitat de connectar-se a la xarxa.

Així mateix, la companyia ha destacat que l'energia de les bateries es recarregarà mentre la unitat està en servei, i s'alimentarà de la catenària gràcies a la tecnologia In-Motion-Charging (IMC).

"La llarga experiència de Solaris en el desenvolupament i fabricació d'aquest tipus de vehicles, ja que ha subministrat una xifra que supera els 2.000 troleibusos, ha estat un dels principals aspectes valorats per l'operador ATM Gènova", ha remarcat l'empresa.

Actualment la ciutat de Gènova està duent a terme diferents projectes per millorar la infraestructura i els serveis del transport públic. Aquest fet, per a Solaris, es veu ratificat per aquest darrer contracte, així com per la inversió que està duent a terme aquesta històrica ciutat del nord d'Itàlia per a la construcció d'una nova línia de troleibusos.

Aquestes iniciatives són part d'un ambiciós pla de l'operador italià, que té com a objectiu disposar d'una flota composta totalment per vehicles elèctrics per a l'any 2025.

La col·laboració entre Solaris i l'operador AMT Gènova es remunta al 2013, sent-ne l'exemple més recent d'aquesta col·laboració la darrera comanda de 30 autobusos elèctrics, que van ser lliurats el 2022 i es troben actualment en servei.

NOU CONTRACTE D'AUTOBUSOS A ALEMANYA

D'altra banda, Solaris també subministrarà 10 autobusos d'hidrogen a una altra metròpoli europea. En aquest cas, els vehicles han estat encarregats per la companyia alemanya Rheinbahn Düsseldorf, i el lliurament està previst per a l'any 2025.

Es tracta del model Solaris Urbino 12, i incorporarà els darrers avenços tecnològics d'aquest tipus de vehicles, estant equipat amb una àmplia gamma de sistemes que compleixen els requisits GSR2, proporcionant als passatgers i conductors els més alts nivells de seguretat. A més, "és important destacar que els autobusos funcionaran amb hidrogen verd, produït exclusivament a partir d'electricitat renovable", ha indicat la companyia.

contador