ep archivo   parque fotovoltaico de solaria
SOLARIA - Archivo

Solaria lidera els guanys dins de l'IBEX 35 després que la companyia especialitzada en energia solar presentés ahir a la tarda, després del tancament de mercat, uns resultats que han mostrat un creixement "elevat", segons destaquen els experts de Bankinter, el consell del qual sobre el valor és neutral, amb un preu objectiu de 16,20 euros.

  • 10,13€
  • 2,69%

“Els creixements són elevats i reflecteixen la contribució de les plantes posades en explotació. Durant el tercer trimestre del 2021 no s'han incorporat noves plantes, la companyia preveu tenir en explotació 2.058 megawatts (MW) el desembre del 2021, xifra que suposa connectar 1.233 MW al quart trimestre. La nostra valoració dels resultats és neutral”, explica l'analista Pedro Echeguren.

"El pla de construcció de noves plantes evoluciona en línia amb el que s'esperava i els resultats estan en línia amb les nostres previsions. Es redueix la preocupació per les mesures recentment introduïdes a Espanya per abaratir el preu de la llum, que no afectaran els operadors amb contractes bilaterals de venda d'energia (PPA), com és la situació de Solaria", afegeix aquest expert.

"Encara que la desaparició d'aquesta incertesa ens fa retallar la prima de risc del nostre model de valoració", conclou Echeguren, "la pujada de la rendibilitat dels bons i de la taxa lliure de risc elimina la majoria d'aquest efecte positiu".

BONS RESULTATS, PERÒ FALLA LA INSTAL·LACIÓ PREVISTA

Per part seva, els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, destaquen que els resultats "són bons", però alhora mostren que "la instal·lació prevista per al 2021 està un 40% per sota" de la seva estimació.

Les xifres de Solaria es van situar "per sobre del previst a nivell de vendes i de marges, encara que pel costat negatiu durant el trimestre no han connectat nova capacitat", comenten aquests analistes.

En aquest sentit, indiquen que l'empresa espera tenir connectats 2.000 MW durant el primer semestre del 2022 per assolir els objectius als quals no arribarà el 2021.

Noticias relacionadas

contador