ep parquesolaria 20190730160804
SOLARIA - Archivo

Els experts de la companyia alemanya Berenberg retallen aquest dimarts el preu objectiu de Solaria fins als 20 euros des dels 26 euros previs. Malgrat aquesta baixada, segueixen concedint a la companyia un potencial de pujada de més del 40% des dels 14 euros als quals cotitza actualment. Així, reiteren el seu consell de comprar.

  • 9,57€
  • 0,68%

La rebaixa del preu objectiu es produeix després d'ajustar les seves estimacions un cop analitzats els resultats del primer semestre que la renovable va publicar la setmana passada. Berenberg ha baixat les seves previsions de BPA (benefici per acció) en un 2%, 13% i 17% per 2021, 2022 i 2023, respectivament, a causa de la menor capacitat assumida per la companyia durantr aquests anys.

Des de la companyia destaquen que el creixement de la capacitat s'alenteix, però no es cancel·la, al mateix temps que posen l'accent en les atractives opcions de finançament disponibles, subratllant que l'empresa està sent "molt cautelosa" a l'hora de signar nous contractes PPA.

"La finalització dels projectes s'està retardant una mica, però aquests segueixen tirant endavant, i la visibilitat del creixement a mitjà termini és cada vegada més gran", apuntes aquests analistes. "El finançament segueix sent barata, els projectes a gran escala en els quals s'està centrant l'empresa tenen avantatges quant a costos i Solaria s'està beneficiant dels alts preus de l'energia a Espanya tot i les mesures del Govern. Estem per sota del consens per l'EBITDA el 2022, però creiem que l'acció continua sent atractiva als nivells actuals. Mantenim la nostra qualificació de comprar", afegeixen des de Berenberg.

Pel que fa als resultats del primer semestre que Solaria va publicar la setmana passada (va guanyar un 60% més durant el període), aquests experts expliquen que van estar en línia amb el consens, beneficiant-se dels forts preus de l'energia i la nova capacitat. "La companyia es beneficiarà de la suspensió de l'impost del 7% sobre la generació, que s'estima que tindrà un impacte positiu de més de 3 milions d'euros fins al segon semestre. Les mesures aplicades pel Govern per frenar els preus de l'electricitat reduiran la exposició als alts preus de l'espot (mercat intradiari) actuals, però només afecten una proporció relativament petita de l'energia total generada", precisen.

Noticias relacionadas

contador