ep proyecto renovable de enel en brasil
ENEL

Solaria, Soltec, Gamesa, Solarpack, Grenergy... Goldman Sachs anima les renovables espanyoles en borsa després que els analistes del banc nord-americà hagin aconsellat tornar a entrar en aquest tipus de valors després de la gran correcció que s'han registrat durant les últimes setmanes.

  • 9,57€
  • 0,68%
  • 2,24€
  • 3,46%

Tot i que el consell de Goldman es refereix als Green Energy Majors (GEM), les companyies de renovables més grans com les espanyoles Solaria, Iberdola, Endesa i Acciona, la danesa Orsted, la portuguesa EDP, la italiana Enel, la britànica SSE i la alemanya RWE, la seva visió optimista sobre aquests valors també anima a borsa els més petits.

Segons aquests analistes, ha arribat el moment de tornar a entrar en aquests títols perquè ara proporcionen un "punt d'entrada convincent". És a dir, després de la seva última correcció, la ràtio rendibilitat/risc és molt més atractiu que a principis d'any, quan molts d'aquests valors van marcar màxims anuals i fins i tot històrics, en alguns casos.

I és que la correcció al sector de les energies renovables ha estat profunda, després d'un impressionant ral·li que havia disparat la cotització de moltes empreses cap a zones que alguns analistes ja havien qualificat com de "bombolla" borsari, segons ha publicat Bolsamanía recentment. Les caigudes han rondat al 20% en molts valors des dels màxims de principis de gener, però en alguns casos s'han ampliat fins al 40%.

"L'entusiasme dels inversors aparentment ha superat els fonamentals. El negoci de les energies netes és altament competitiu i no s'han de subestimar els desafiaments que enfronten les empreses per aconseguir beneficis sostenibles", va destacar l'empresa suïssa Julius Baer recentment.

"No obstant això, encara hi ha oportunitats seleccionades, és a dir, per a aquelles empreses que tenen un 'avantatge' per salvaguardar els beneficis", van afegir els seus experts.

I és aquí on entra el bon judici dels inversors per encertar amb les seves eleccions. Segons Goldman, a més d'una correcció tècnica per drenar els últims guanys acumulats, l'expectativa d'una major inflació, que ha provocat un repunt important en el rendiment del deute sobirà, ha provocat un ajust de valoració en aquestes companyies, a més d'una rotació cap a valors més cíclics i menys intensius en capital.

No obstant això, aquests experts consideren que les grans companyies associades a les energies renovables compten amb un atractiu potencial de creixement i operen en un mercat que registrarà un notable impuls durant la propera dècada. Així, assenyalen que qualsevol correcció com l'actual és una clara oportunitat de compra en aquests valors.

POSSIBILITAT DE COMPRES I OPERACIONS

A això se suma a Espanya el potencial que els valors cotitzats protagonitzin operacions corporatives o siguin comprats per inversors internacionals més grans, molt interessants al mercat espanyol, un dels més desenvolupats a nivell mundial.

Fa uns dies, l'energètica noruega Statkraft va afirmar el seu compromís per ser "un actor de referència" al mercat de les energies verdes a Espanya, sense descartar, a més, realitzar adquisicions per accelerar aquest creixement al país. La companyia ha indicat que "manté oberta" la porta a adquisicions a Espanya al sector per accelerar aquest creixement, "si es donen bones oportunitats".

Fa unes setmanes, els analistes de Citi van assenyalar que Grenergy Renovables era l'empresa que més possibilitats tenia de rebre una OPA a Espanya. "Grenergy Renovables, el productor d'energia renovable que cotitza a Espanya, ocupa el primer lloc a les pantalles del nostre equip", van afirmar els seus experts.

Noticias relacionadas

contador