ep archivo - proyecto solar de baywa para statkraft
STATKRAFT - Archivo

Solaria (+5%) i Soltec (+7%) es disparen en borsa per l'interès comprador del grup noruec Statkraft, que ha presentat la seva estratègia per a Espanya fins al 2025, en què no descarta fer adquisicions per impulsar el seu creixement al sector de l'energia solar. També avancen amb força altres companyies cotitzades espanyoles com Ence Energia (+5%) i Grenergy Renovables (+4%).

  • 9,57€
  • 0,68%
  • 2,24€
  • 3,46%

L'energètica noruega aspira a desenvolupar una cartera de 3.000 megawatts (MW) renovables a Espanya fins a aquesta data, per convertir-se en "un actor de referència" al mercat de les energies verdes a Espanya, sense descartar realitzar més adquisicions per accelerar aquest creixement al país.

Durant una trobada amb la premsa, el president i conseller delegat de Statkraft a nivell mundial, Christian Rynning-Tonnesen, i el country manager de l'empresa al mercat hispà, Tiago Thomaz, van presentar els plans del grup, que és el major productor d'energia renovable d'Europa.

Thomaz va indicar que aquest objectiu per al proper lustre de 3.000 MW serà a través d'acords de codesenvolupament i desenvolupament de nous projectes d'eòlica i solar, una tecnologia en la que veuen Espanya com un país amb un "recurs molt ric". A més, ha afegit que aposten per ser subministradors d'energia renovable per a consumidors renovables.

Statkraft compta amb una cartera consolidada de 2,2 GW d'energia solar i 446 megawatts (MW) d'energia eòlica en desenvolupament a Espanya, la posada en funcionament de la qual es preveu entre 2022 i 2025 -construcció entre 2021 i 2024-.

A més, la companyia ha indicat que "manté oberta" la porta a adquisicions a Espanya al sector per accelerar aquest creixement, "si es donen bones oportunitats".

Això no obstant, els directius de l'energètica, que va llançar el 2019 la seva divisió d'actius renovables a la Península Ibèrica, van afegir que actualment no hi ha cap operació "immediata" en cartera, encara que es van mostrar oberts a propostes.

En aquest sentit, el passat mes de novembre la noruega va adquirir Solarcentury, amb una cartera significativa de projectes renovables a la Península Ibèrica, per 130 milions d'euros.

Statkraft, que va obrir oficina a Madrid el 2019 i compta amb 63 empleats al país, ha possibilitat el desenvolupament de 19 parcs solars i eòlics a Espanya, cosa que equival a una energia total de 1,9 terawatts hora (TWh anuals, que s'utilitza per proveir als clients espanyols a través de contractes de compravenda d'energia (PPA, per les sigles en anglès).

Noticias relacionadas

contador