solaria632x175
9,50€
  • -0,36€
  • -3,60%

La companyia d'energies renovables Solaria ha pujat un 12% aquest dimecres i ha estat la millor companyia del Mercat Continu, gràcies a una millora de recomanació d'UBS, que ha elevat el seu consell de neutral a comprar. Les alces en l'empresa animen a la seva companya de sector, Audax, que es revalora un 6%.

Solaria és un valor del mercat espanyol que desperta gran interès. L'any passat va ser un dels que millor ho van fer de tota la borsa espanyola, amb fortíssimes revaloracions del 200%. Aquest any puja ja més d'un 25%. Audax també es va revalorar molt el 2018 i aquest any avança un 64%.

Es tracta de títols petits que no solen ser seguits per grans empreses, cosa que fa que el consell d'UBS sigui encara més rellevant. De les quatre societats d'inversió que cobreixen Solaria, segons FactSet, totes elles aconsellen comprar. A més, li donen un preu objectiu mitjà de 6,80 euros, un 37% per sobre del preu a què cotitza actualment.

Solaria va celebrar el seu dia de l'inversor el passat 20 de juny. La companyia va insistir en el seu paper capdavanter com a productor independent d'energia fotovoltaica a la península ibèrica, regió que serà de les primeres a beneficiar-se del canvi en el mix energètic.

"Solaria és el competidor millor posicionat amb més d'1,3 GW en projectes completats el 2020 i amb una cartera de futurs projectes de 6,6 GW. Té una posició única en termes de capex i opex", subratllava la companyia durant la seva presentació.

Els analistes de GVC Gaesco Beka, una de les quatre empreses que, segons FactSet, cobreixen la companyia, reiteraven recentment la seva aposta per Solaria durant la seva presentació estratègica per al segon semestre. "Cal aprofitar que la cotització ha caigut molt a causa de l'elevada competència per entrar-hi", indicava Victor Peiró, director d'anàlisi de GVC. "Solaria continua sent l'únic 'jugador pur' en energia solar", postil·lava.

Noticias relacionadas

contador