societe generale portada buena

Els guanys del primer trimestre de Société Générale van caure un 26%, segons ha informat la companyia, a causa de les difícils condicions del mercat que obstaculitzen els bancs europeus.

El tercer banc més gran de França va registrar un ingrés net de 631 milions d'euros per als primers tres mesos de l'any. Una caiguda comparada amb l'ingrés net de 850 milions d'euros de l'any anterior, però millors que els 624 milions d'euros durant els últims tres mesos de 2018.

Els analistes enquestats per Reuters esperaven que els guanys del primer trimestre arribessin a uns 637 milions d'euros. D'altra banda, els ingressos van ascendir a 6.200 milions d'euros, un descens de més de l'1% en comparació amb el mateix període de tres mesos el 2018.

L'índex de capital bàsic del banc es va situar a l'11,7% al final del primer trimestre.

Els analistes indiquen que el cas d'aquesta entitat no és aïllat perquè el període prolongat de baixes taxes d'interès ha reduït els retorns per a la banca minorista durant els últims anys, cosa que ha portat Société Générale, així com altres grans bancs europeus, a confiar en els guanys més volàtils de la banca corporativa i d'inversió, amb resultats mixtos.

Amb tot, Frederic Oudea, CEO del banc gal, ha declarat a la CNBC que se sent "satisfet amb el començament de l'any". "Les bones notícies estan en l'índex de capital i estem demostrant que sí, definitivament podem abordar aquest problema", ha agregat Oudea.

Noticias relacionadas

contador