societe-generale-introduit-la-rupture-conventionnelle-collective
25,10€
  • -0,19€
  • -0,73%

Société Générale (Soc Gen) està caient a prop d'un 4% a la borsa francesa després d’anunciar una advertència de beneficis i el sector bancari europeu cedeix al voltant d'un 1% a aquestes hores. L'entitat ha anunciat un descens del 20% en els seus ingressos a causa que el quart trimestre s'ha vist afectat per un entorn difícil als mercats mundials de capitals, cosa que provocarà un retrocés dels ingressos en la seva activitat de Mercats Globals i Serveis de Inversió.

El banc francès espera que els ingressos d'aquest negoci disminueixin al voltant d'un 20% durant el quart trimestre i un 10% en el conjunt de 2018. Els riscos ponderats pel mercat també haurien d'augmentar significativament, va dir l'entitat.

Société va explicar que el rendiment de la seva Banca Minorista i Serveis Financers, així com del seu negoci d'Assessoria, hauria de ser sòlid durant el quart trimestre. S'espera que l'acompliment de la banca minorista francesa estigui en línia amb les expectatives, ha afegit.

Soc Gen ha dit també que espera que el seu cost de risc estigui dins el rang del 0,2% al 0,25%, segons el que preveu 2018.

L'entitat francesa ha proposat un dividend per 2018 de 2,20 euros per acció i els accionistes tenen l'opció de cobrar el dividend en accions.

D'altra banda, el banc ha indicat que durant el quart trimestre es registrarà al seu Centre Corporatiu un càrrec excepcional de 240 milions d'euros com a conseqüència de la comptabilització de les desinversions realitzades pel grup segons l’NIIF 5.

Tenint en compte tant les vendes com les adquisicions, Soc Gen espera que la seva ràtio CET1, sobre una base proforma, se situï entre l’11,4% i l’11,6% a partir del quart trimestre.

Noticias relacionadas

contador