ep societe generale
SOCIETE GENERALE - Archivo

El consell d'administració del banc francès Société Générale ha decidit mantenir la convocatòria de junta general d'accionistes de l'entitat per al 19 de maig, però, seguint la recomanació del Banc Central Europeu (BCE), ha anunciat la cancel·lació de qualsevol distribució de dividend corresponent a l'exercici 2019.

En un comunicat, el banc francès ha assenyalat que el BCE ha demanat a les entitats ajornar qualsevol decisió sobre aquest tema almenys fins al mes d'octubre, la qual cosa resulta incompatible amb la legislació francesa, que estipula que el pagament dels dividends anuals haurà de fer-se com a molt tard el 30 de setembre.

En aquest sentit, el consell de Société Générale proposarà durant la segona meitat de 2020 "directrius sobre el retorn per als accionistes", que podrien consistir en l'abonament d'un dividend provisional respecte dels resultats de 2020 o en un dividend extraordinari mitjançant la distribució de reserves, la qual cosa, en aquest cas, requeriria la celebració d'una junta d'accionistes.

D'altra banda, l'entitat ha assenyalat que, enmig de les incerteses relacionades amb la magnitud i durada de la pandèmia de Covid-19, actualment està estudiant escenaris potencials i el seu impacte sobre els resultats del banc, així com potencials mesures correctives.

Així mateix, i en compliment de les recomanacions de l'Autoritat dels Mercats Financers de França, el grup ha suspès les metes per al seu exercici 2020, comunicades el 6 de febrer durant la presentació dels seus resultats anuals.

Noticias relacionadas

contador