josé maría álvarez pallete (telefónica) portada
Alberto Sánchez - Bolsamanía

Les accions de Telefónica continuen a la baixa. Aquest divendres cotitzen amb pèrdues superiors al 2,5%, cosa que la converteix en un dels pitjors valors de l'Ibex 35, un dia després que la companyia anunciés que el 2019 va guanyar un 65,7% menys. A la sessió del dijous, les seves accions van acabar amb una caiguda propera al 4%, la qual cosa va contribuir a que el selectiu espanyol perdés els 10.000 punts.

  • 4,14€
  • 1,17%

Els analistes van valorar els 1.142 milions d'euros de benefici net atribuït com una xifra inferior a les estimacions; van remarcar que aquesta xifra manifesta una evolució feble, encara que es deu a l'impacte de diversos elements extraordinaris.

No obstant això, el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, aplaudia aquests comptes, dient que han començat 2020 "amb una bona evolució operativa, i estem enfocats a executar el pla que vam anunciar a finals de l'any passat". També assenyalava que, respecte als objectius per a 2020, esperen "créixer de manera estable en les principals magnituds i un dividend estable i atractiu. A llarg termini, tenim un objectiu de creixement sostenible i responsable".

Des de Banc Sabadell van assenyalar que els resultats de Telefónica de 2019 es trobaven "per sota del que s'esperava" per elements extraordinaris negatius. No obstant això, van destacar el "bon comportament" en generació de caixa, la millora orgànica del resultat brut d'explotació i la contínua reducció de deute. Respecte a les noves previsions ofertes per l'operadora, consideren que són "una mica conservadores i amb poques sorpreses".

Mentrestant, en GVC Gaesco destacaven "uns resultats molt robustos a Espanya i el Brasil principalment". A més, el flux de caixa lliure marca un rècord dels últims anys, la qual cosa permet que el deute net continuï reduint-se.

Malgrat les caigudes registrades a la borsa, Pallete descartava durant la presentació de resultats emprendre cap mesura a curt termini per a impulsar l'acció. "Podríem vendre la xarxa de fibra a Espanya, però és un actiu únic. Molt aviat hi haurà una onada d'inversió", declara.

L'analista tècnic de Bolsamanía, José María Rodríguez, comenta que gràcies a les pujades de prop d'un 5% a les sessions anteriors, Telefónica ha evitat atacar el suport dels 5,70 euros, mínims de 2019. "A molt curt termini, tenim un suport important als 5,98 euros i per sota, els 5,70. El problema és que, amb la reacció d'aquest dijous, el títol s'allunya per enèsima vegada de la zona de resistència que presenta a la directriu baixista dels últims cinc anys, i que passa aproximadament pels 6,80 euros. Haurien de canviar molt les coses però, amb els resultats que s'acaben de conèixer, sembla més probable un atac al suport dels 5,70 euros que a la directriu baixista", explica.

Noticias relacionadas

contador