ep siemens
SURBER/FLICKR/CC - Archivo

Siemens va obtenir un benefici net de 6.120 milions d'euros durant el seu exercici fiscal 2017/2018, xifra que suposa un lleuger increment del 0,42% respecte a l'exercici passat, ha informat la multinacional alemanya. Els ingressos del grup tecnològic i industrial van arribar als 83.044 milions d'euros durant l'exercici, xifra representa un increment del 2%.

Per la seva banda, les noves comandes obtingudes per la companyia es van elevar fins als 91.296 milions d'euros, amb un creixement en base comparable del 8% respecte a l'exercici anterior.

El president de Siemens AG, Joe Kaeser, ha afirmat que amb aquests resultats, "una vegada més", el grup compleix "el que vam prometre i aconsegueix els objectius que vam plantejar a mitjans d'any". "Això demostra la força del nostre equip global, que va competir de manera convincent tant als mercats en creixement com als entorns difícils, i va aconseguir un altre exercici sòlid. L'any fiscal 2019 donarem als nostres negocis més llibertat empresarial i establirem les bases per a l'execució de Vision 2020+", ha afegit sobre aquesta qüestió.

Amb aquests resultats el benefici per acció del grup germànic va arribar als 7,12 euros; encara que si se n'exclouen els càrrecs per indemnitzacions s'eleva fins als 7,88 euros, dins del rang d'orientació de 7,70 euros a 8,00 euros, ha assenyalat la companyia.

INCREMENT DEL DIVIDEND

A més, Siemens ha proposat un increment del dividend de 0,10 euros per acció, fins als 3,80 euros per acció, que haurà d’aprovar-se durant la propera Junta General d'accionistes.

D'altra banda, el grup va concloure el programa de recompra d'accions iniciat el novembre de 2015, amb un volum de 3.000 milions d'euros, xifra que ha portat a anunciar un nou programa de recompra d'accions amb un volum de 3.000 milions fins al novembre de 2021.

De cara al proper exercici, durant el qual la companyia espera un entorn "de mercat favorable”, especialment en els seus negocis de cicle curt, i amb riscos limitats relacionats amb les incerteses geopolítiques, Siemens ha indicat que preveu "un creixement moderat" en els ingressos.

Noticias relacionadas

contador