ep siemens
SURBER/FLICKR/CC - Archivo

El gegant alemany de l'enginyeria Siemens planeja dur a terme una retallada de llocs de treball que ascendiria a 20.000 a les seves oficines. Aquesta mesura s'adoptaria com a part de la nova estratègia 'Visió 2020' que, té previst implementar properament.

  • 175,90€
  • -0,98%

Ho faria per estalviar costos, segons recull la revista Manager Magazin de la qual es fan ressò Reuters i Bloomberg, i abastarien no només despeses administratives en personal, sinó també despeses legals, financers i en la seva divisió de serveis compartits. Així ho va explicar el CEO de la companyia, Joe Kaeser, als inversors durant una trobada a principis d'agost.

El pla 'Visió 2020' té com a objectiu simplificar l'estructura de la companyia alemanya, tot i que el pla no afectaria els llocs de treball a la indústria manufacturera. Si es porta a terme la retallada d'ocupació prevista, equivaldria a un 5% de la plantilla de l'empresa, que ascendeix a un total de 380.000 persones.

Kaeser pretén, segons hauria dit als inversors, augmentar l'eficiència en un 20% en funcions administratives clau, i obtenir estalvis de fins a un 20% als camps de la tecnologia de la informació i els serveis compartits, recull la revista. Aquests estalvis ajudaran a elevar el marge en 2 punts percentuals, en línia amb l'objectiu de 'Visió 2020'.

Siemens, amb seu a Munic, ha anunciat el seu pla més radical dels últims anys aquest mateix mes, coincidint amb la presentació de resultats: té intenció de reduir el nombre de divisions operatives de cinc a tres a partir d'octubre d'aquest any. Així mateix, intenta associar-se amb una altra empresa per reflotar la seva debilitat negoci de turbines de gas, cosa que inclouria una possible transacció amb participació xinesa.

D'aquesta manera, les actuals divisions de la companyia Tecnologies de Construcció, Gestió Energètica, Gas i Electricitat, Factoria Digital i gran part de Processos Industrials es combinaran i formaran tres noves companyies operatives, mentre que les unitats de negoci de la companyia també es realinearan , s'afinarà el seu enfocament i seran assignades a les tres companyies operatives: Gas i Electricitat, Indústries Digitals i Infraestructures Intel·ligents.

El grup alemany va obtenir un benefici net atribuït de 5.248 milions d'euros durant els nou primers mesos del seu exercici fiscal, xifra que representa un increment de l’11% en relació amb el resultat corresponent al mateix període de l'exercici precedent. Així mateix, els ingressos de la multinacional alemanya durant els nou primers mesos del seu exercici fiscal van disminuir un 0,3% interanual, fins als 60.437 milions d'euros, mentre que les comandes en cartera van sumar 67.596 milions d'euros, un 8,8% més.

De cara al futur, la multinacional alemanya espera aconseguir un benefici per acció bàsic d'entre 7,70 i 8 euros i ha reiterat la seva expectativa d'un "creixement modest" dels ingressos, sense tenir en compte l'impacte del tipus de canvi, mentre que Siemens confia a arribar a un marge sobre beneficis d'entre l’11% i el 12% per al seu negoci industrial.

Ja quan va anunciar els nous plans empresarials, Kaeser va dir que "en desenvolupar encara més la nostra estratègia, estem creant la companyia Siemens de la propera generació. Menys gestió per part de la seu central i més llibertat per a les nostres empreses ens farà més forts i més flexibles".

contador