siemens gamesa parque eolico

Siemens Gamesa ha segellat un nou acord per al subministrament de 16 aerogeneradors del model SG 6.6-170 al parc eòlic de Mikonkeidas, a Finlàndia.

  • 18,05€
  • 0,00%

L'acord aconseguit amb el promotor internacional Energiequelle, amb qui Siemens Gamesa col·labora per primera vegada, inclou, a més, "un extens contracte d'operació i manteniment durant 35 anys", ha subratllat la companyia en un comunicat.

El parc, ubicat al municipi de Kristiinankaupunki, al sud-oest del país, entrarà en funcionament durant el primer semestre de 2024. Per a aquest projecte, els aerogeneradors SG 6.6-170, pertanyents a la plataforma Siemens Gamesa 5.X, es col·locaran sobre torres de 145 metres d'alçada, cosa que permetrà aprofitar al màxim les condicions de vent de la regió.

Les 16 navetes d'aquests aerogeneradors s'acoblaran a la planta de Siemens Gamesa a Agreda (Sòria) i les multiplicadores i els components elèctrics es produiran a les diferents plantes de la companyia a Espanya.

"Aquest contracte és una fita per a Siemens Gamesa perquè col·laborarem per primera vegada amb Energiequelle, un client important amb una gran experiència en el desenvolupament de projectes a Finlàndia", ha destacat Clark MacFarlane, CEO de Siemens Gamesa al nord d'Europa i Orient Mitjà.

Per la seva banda, Michael Raschemann, director general d'Energiequelle, ha subratllat: "Estem convençuts que Siemens Gamesa és el soci més adequat per al nostre projecte d'energia eòlica de Mikonkeidas, i esperem una cooperació amb èxit amb un dels principals fabricants d'aerogeneradors del món".

L'energia eòlica està creixent amb rapidesa a Finlàndia i ja aporta un 10% de l'electricitat que es consumeix al país, segons dades de WindEurope, l'Associació Europea d'Energia Eòlica. El país nòrdic s'ha marcat com a objectiu incrementar aquest percentatge fins a un 27% el 2025, a través de projectes d'alta mar i terra ferma. A més, ha anunciat el compromís d'assolir la neutralitat en carboni per al 2035, molt abans que la majoria de països europeus.

Siemens Gamesa és present a Finlàndia des del 1996.

Noticias relacionadas

contador