ep archivo   molinos energia eolica renovables viento
EUROPA PRESS - Archivo

Siemens Gamesa, Solaria, Audax, Soltec, Grenergy... les companyies d'energies renovables que cotitzen a la borsa espanyola intenten recuperar terreny, perquè tots aquests valors cotitzen amb importants pèrdues anuals, malgrat el seu bon inici d'any.

  • 1,75€
  • -1,91%
  • 26,55€
  • -5,18%
  • 18,05€
  • 0,00%
  • 9,66€
  • -3,64%

Especialment negatiu és el comportament de Siemens Gamesa i Solaria, que acumulen una caiguda del 39% i del 42% el 2021 i són els valors amb pitjor comportament de l'IBEX 35.

En el cas del fabricant de molins eòlics, la manca de rendibilitat del seu negoci terrestre està suposant un gran llast per a la seva revaloració borsària, que no està sent compensat per les bones previsions per al seu negoci d'eòlica marina. En aquest sentit, la pujada en els costos de producció també és un llast per a aquesta divisió.

Per la seva banda, Solaria s'ha vist penalitzada pels retards en l'execució de la seva cartera de projectes solars a Espanya, en un moment en què també la seva producció s'està veient afectada per una gran pujada en els costos dels materials per a la fabricació dels seus panells solars.

AUDAX, GRENERGY I SOLTEC, TAMBÉ EN NEGATIU

Al Mercat Continu, Audax Renovables acumula una caiguda anual del 28%, a causa que les mesures del Govern per abaratir el rebut de la llum també estan afectant al seu model de negoci, tal com va reconèixer recentment la companyia controlada per José Elías, cosa que va provocar la caiguda de les seves accions.

Per la seva banda, Grenergy Renovables registra una baixada del 25% des que va començar l'exercici, afectada d'una manera similar pels mateixos factors que han llastrat la cotització d'Audax. Els inversors penalitzen que els seus ambiciosos plans de creixement requereixen grans inversions, en un moment en què estan augmentant de manera important els seus costos de producció.

Finalment, Soltec es desploma un 51% l'any després d'arribar a marcar un màxim anual i històric per sobre dels 15 euros per acció a principis d'any. Després de l'entusiasme sobre aquests valors durant el final de 2020 i principis de 2021, els inversors han apostat clarament per altres sectors més lligats a l'evolució del cicle econòmic.

Noticias relacionadas

contador