ep parque eolicosiemens gamesa 20180925144808
SIEMENS GAMESA
18,05€
  • 0,00€
  • 0,00%

Deutsche Bank ha iniciat la cobertura de Siemens Gamesa (+2%) amb una recomanació de 'comprar' i un preu objectiu de 16,80 euros respecte als 14,54 euros per acció en què va tancar divendres passat, és a dir, un potencial alcista del 16%.

El banc alemany veu capaç Gamesa d'estendre el seu ral·li sobre el parquet. I és que la cotitzada espanyola acumula ja unes pujades del 40% aquest 2019.

L'escalada borsària de Gamesa entra dins del 'boom' que estan vivint les empreses d'energia eòlica al parquet durant aquests primers compassos de l'any. Unes pujades que no es limiten a la borsa espanyola: la danesa Vestas puja ja un 20% i, l'alemanya Nordex, un 90% durant aquest període de temps.

En la seva comparació amb Vestas, el banc afirma que prefereix els títols de l'espanyola "tenint en compte que té un major marge per a les pujades en partir des d'una posició més feble". A més, lloa la seva "exposició a mercats emergents que estan rubricant un gran creixement" durant aquests últims mesos.

Totes les renovables s'estan veient impulsades pel ral·li del petroli i una major aposta per part dels governs en matèria d'energies renovables.

Per la seva banda, Gamesa va ser notícia el passat 11 d'abril després de renovar el contracte amb Glennmont Partners a Itàlia per un període de 10 anys. La renovació d'aquest contracte suposa nous serveis i diferents millores que redueixen el cost de l'energia i aconsegueixen un major control dels costos d'operació i manteniment.

EL PRIMER PARC EN MAR OBERTA DEL MÓN

Gamesa ha estat també notícia perquè es troba negociant el subministrament de turbines per al primer parc en mar oberta del món sense subsidis. En concret, el fabricant instal·laria la seva nova turbina 'SG 10.0-193 DD' en els projectes Hollandse Kust Zuid (HKZ) 1&2 -primer parc en mar oberta del món sense subsidis- i Hollandse Kust Zuid 3 &4.

En el cas del projecte HKZ 1&2, ja adjudicat a l'empresa Vattenfall, Siemens Gamesa i la sueca negocien el subministrament de les turbines, mentre que per al parc HKZ 3& 4 tots dos grups ja compten amb un contracte de subministrament del mateix aerogenerador, vinculat al fet que l'empresa nòrdica resulti adjudicatària de la subhasta i subjecte a la decisió final d'inversió.

Noticias relacionadas

contador