• Ignacio Sánchez-Galán critica públicament i amb duresa la gestió de l'empresa
  • "Fan un 'profit warning' i gairebé t'assabentes pel diari que ho van a fer", afirma
ep president diberdrola ignacio galan 20171107122802
IBERDROLA

Siemens Gamesa ha confirmat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que presentarà el seu nou pla de negoci el proper 15 de febrer de 2018. El fabricant de turbines eòliques tenia previst presentar aquest pla al novembre, però la revisió a la baixa de les seves previsions de beneficis realitzada durant els últims mesos ha obligat l'empresa a retardar-lo fins al febrer.

  • 18,05€
  • 0,00%

Tot això en un moment especialment complicat per a la companyia, que ha anunciat un gran pla de reestructuració i l'acomiadament de 6.000 empleats, a més de realitzar canvis importants a la seva alta direcció. De fons, a més, el desacord entre Iberdrola (accionista minoritari amb el 8% del capital) i Siemens, accionista majoritari amb el 59% del capital.

El president de l'elèctrica, Ignacio Sánchez-Galán, ha comentat que "no podem estar contents amb una companyia que ha perdut més del 50% del seu valor en sis mesos" durant una trobada informativa, segons informa El Correo. El rotatiu basc afegeix que Siemens Gamesa ha destituït el seu cap de recursos humans, Xabier Bengoetxea, que era al lloc des de tan sols el mes de juny.

A més, Sánchez Galán ha mostrat la seva perplexitat en comentar que "fan un 'profit warning' i gairebé t'assabentes pel diari que ho van a fer, que canvien persones d'alt nivell... doncs penses que estem embogint i alguna cosa està fallant". No obstant això, el directiu ha afegit que "aquestes coses dins de la junta d'accionistes tenen remei i es poden arreglar".

Les accions de Siemens Gamesa cauen un 2% en borsa, fins a 10,31 euros, encara que durant els últims cinc dies acumulen un rebot superior a l’11%. No obstant això, el valor acumula una pèrdua del 17% durant l'últim mes i el 47% durant els últims dotze mesos. El seu mínim anual es troba als 9,05 euros i el seu màxim, als 22,54 euros.

Noticias relacionadas

contador