ep economiaempresas- siemens gamesa suministrara 43 aerogeneradoresun parque eolicocanada de 194 mw
SIEMENS GAMESA - Archivo
18,05€
  • 0,00€
  • 0,00%

El benefici net de Siemens Gamesa va arribar als 67 milions d'euros durant el primer semestre fiscal (d'octubre de 2018 a març de 2019), des dels 0 euros registrats durant el mateix període de l'any anterior. La companyia va tancar el segon trimestre (de gener a març de 2019) amb un benefici net de 49 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 40%. La posició de deute net el 31 de març es va situar als 118 milions d'euros.

Durant el primer semestre, la companyia va incrementar les seves vendes un 6% enfront del mateix període de l'any anterior, fins a arribar als 4.651 milions d'euros. Durant el segon trimestre van augmentar un 7% i es va situar als 2.389 milions d'euros, impulsades per la "forta" contribució del negoci en mar oberta i de serveis.

La companyia va finalitzar el semestre amb un EBIT pre PPA (Power Purchase Agreement o contractes d'energia), costos d'integració i reestructuració de 316 milions d'euros, equivalent a un marge EBIT pre PPA, costos d'integració i reestructuració del 6,8%. Per la seva banda, durant el segon trimestre va registrar un EBIT pre PPA, costos d'integració i reestructuració de 178 milions d'euros, amb un marge EBIT pre PPA, costos d'integració i reestructuració del 7,5%. La companyia ha explicat que aquest resultat es va aconseguir en un context de descens dels preus a la cartera de comandes, compensat parcialment per les mesures de productivitat, sinergies i costos fixos com a resultat de la implementació del programa L3AD2020, així com per l'alt volum d'activitat en el negoci en mar oberta i de serveis.

Siemens Gamesa ha precisat que l'acompliment financer es troba en línia amb les guies presentades per a l'any fiscal 2019 (vendes de 10.000-11.000 milions d'euros i marge EBIT pre PPA, costos d'integració i reestructuració de 7%-8,5%), en un exercici durant el qual l'activitat en terra ferma es concentrarà durant el quart trimestre.

CARTERA DE COMANDES "RÈCORD"

La companyia ha subratllat la "fortalesa" de l'activitat comercial, amb una cartera de comandes rècord de 23.600 milions d'euros (+7%), que permet assegurar el 100% del rang inferior de l'objectiu de vendes compromès per a l'any fiscal 2019, "proporcionant una major visibilitat per als propers anys", ha indicat Siemens Gamesa.

L'entrada de comandes es va situar als 2.500 milions d'euros durant el segon trimestre, impulsada per l'àrea de serveis (+11%). Mentre que durant els últims dotze mesos l'entrada de comandes va ascendir fins als 10.924 milions d'euros (+8%), gràcies a la contribució de les diferents àrees de negoci.

Noticias relacionadas

contador