ep aerogenerador siemens gamesa
SIEMENS GAMESA

Siemens Gamesa ha rebut llum verda de l'elèctrica Vattenfall per subministrar els aerogeneradors en dos projectes eòlics marins: Vesterhav Nord, de 176 MW, i Vesterhav Syd, de 168 MW. Els dos projectes es completaran el 2023 i junts subministraran energia neta suficient per a unes 350.000 llars daneses. A més, el contracte inclou un acord de servei de tres anys.

  • 18,05€
  • 0,00%

Com explica l'empresa en un comunicat, els dos parcs estaran equipats amb un total de 41 turbines SG 8.0-167 Direct Drive situats a 10 km de la costa occidental de Dinamarca.

Amb 176 MW, Vesterhav Nord estarà situat a un màxim de 8,5 km de la costa i cobrirà una superfície d'uns 40 km2. Per part seva, Vesterhav Syd estarà situat a uns 10 km de la costa i cobrirà una superfície d'uns 37 km2. Els 41 aerogeneradors, de 8,4 MW cadascun i 167 metres de diàmetre de rotor, es posaran en marxa des del port de Thyborøn. Està previst que la instal·lació es comenci el 2023 i es completi aquest mateix any.

"Estem molt contents de subministrar una vegada més turbines en alta mar a Dinamarca. Aquests projectes sumaran 344 MW de capacitat a la xarxa i ajudaran a continuar impulsant la lluita contra l'emergència climàtica", va afirmar Marc Becker, CEO d'Offshore de Siemens Gamesa. "El nostre equip a Dinamarca i la nostra presència local ens permeten seguir liderant la revolució en alta mar. Som l'ocupador més gran de la indústria eòlica danesa, el país on va començar l'eòlica marina", va continuar.

"La nostra presència a Dinamarca es remunta al 1980, quan passem d'un petit grup de pioners apassionats a més de 5.600 treballadors actualment. Els projectes de Vesterhav estan dissenyats, fabricats, acoblats, provats i mantinguts a Dinamarca", va subratllar Torben Bang, Director General de Siemens Gamesa a Dinamarca.

Siemens Gamesa i Vattenfall han col·laborat al llarg del temps amb múltiples gigawatts de capacitat en alta mar conjunta. Actualment, Siemens Gamesa està subministrant 140 turbines eòliques marines SG 11.0-200 DD per al projecte Hollandse Kust Zuid (1,5 GW) de Vattenfall, als Països Baixos, que serà el primer projecte en alta mar sense subvencions del món. Siemens Gamesa també ha estat nomenat proveïdor preferent per als projectes Norfolk de Vattenfall al Regne Unit, que sumen 3,6 GW, i que s'espera que utilitzin el nou aerogenerador en alta mar SG 14-236 DD. La col·laboració històrica entre Siemens Gamesa i Vattenfall inclou parcs ja en funcionament com DanTysk, de 288 MW, Sandbank, també de 288 MW, i Lillgrund, de 110 MW.

Noticias relacionadas

contador