ep archivo - aerogenerador de siemens gamesa 5x
SIEMENS GAMESA - Archivo
18,05€
  • 0,00€
  • 0,00%

Siemens Gamesa ha signat una comanda amb el promotor renovable EnergieKontor per al subministrament de vuit aerogeneradors del seu model terrestre més potent, l'SG 5.8-155, al parc eòlic Longhill Burn, situat a prop d'Edimburg (Escòcia) i que comptarà amb una potència de 50 megawatts (MW), segons ha informat aquest divendres la companyia.

Aquest contracte suposa el desembarcament al Regne Unit de la plataforma '5.X' del grup, una tecnologia que compta amb un rotor de 155 metres i una potència flexible que li permet arribar fins als 6,6 MW de capacitat. A més, Siemens Gamesa s'encarregarà del manteniment del parc durant 25 anys.

El CEO de la divisió Onshore a Siemens Gamesa, Lars Bondo Krogsgaard, considera que aquest acord suposa "una nova empenta a l'eòlica terrestre al Regne Unit, que, combinada amb la seva ferma aposta en l'àmbit offshore (marina), ajudaran, de manera significativa, que el país aconsegueixi els seus objectius en energia neta".

CÀRREGA DE TREBALL A LES PLANTES ESPANYOLES

Pel que fa a la fabricació dels aerogeneradors que s'instal·laran al parc Longhill Burn, les vuit navetes s'ensamblaran a la planta de Siemens Gamesa a Ágreda (Soria), les multiplicadores es produiran a les fàbriques d'Asteasu (Guipúscoa), Lerma (Burgos) i la ciutat de Burgos i els components elèctrics, a les fàbriques de Reinosa (Cantàbria), San Fernando de Henares (Madrid) i Benissanó (València).

Així mateix, el fabricant espera que la nova plataforma Siemens Gamesa '5.X' segueixi amb el seu desenvolupament al Regne Unit, en un moment essencial perquè les energies renovables es posicionin al centre del procés de recuperació econòmica després de la pandèmia de la Covid-19. El Regne Unit té previst instal·lar suficient energia offshore com per cobrir les necessitats d'electricitat de totes les llars britànics per 2030.

Segons l'associació RenewableUK, l'eòlica terrestre també podria augmentar fins als 30 gigawatts (GW) per 2030, més del doble dels 13,6 GW instal·lats avui dia. Des del seu llançament a l'abril de 2019, la plataforma 5.X del grup controlat per la multinacional Siemens ha aconseguit comandes per més de 2,3 GW en diferents mercats com Suècia, Brasil, Finlàndia i ara al Regne Unit.

Noticias relacionadas

contador