ep aerogeneradores de siemens gamesa
SIEMENS GAMESA - Archivo

Siemens Gamesa ha signat acords vinculants amb el grup eòlic alemany Senvion per a l'adquisició del negoci de serveis en terra ferma a Europa i determinats actius, així com una planta a Portugal per un import de 200 milions d'euros, segons ha informat aquest dilluns la companyia.

Siemens Gamesa estima que les provisions de negoci i els costos one-off associats a la separació d'actius i costos relacionats amb integració i reestructuració, ascendiran aproximadament a 150 milions d'euros.

Com a conseqüència de l'eventual adquisició final, s'espera que aproximadament 2.000 treballadors del grup Senvion s'incorporin a Siemens Gamesa.

En concret, l'operació inclou totes les accions de Senvion Deutschland, que aglutina el negoci separat de serveis en terra ferma europeu de Senvion, amb una flota actual en manteniment de 8.9 GW i certs actius addicionals associats al negoci, així com tota la propietat intel·lectual de Senvion.

A això se sumen totes les accions de Ria Blades, propietària del negoci de la planta de producció de pales d'aerogeneradors a Vagos (Portugal), i certs actius addicionals associats a aquest negoci.

La consumació de cada operació està subjecta al compliment de certes condicions de tancament, com el consentiment de les autoritats competents, la finalització de la separació d'actius i alliberament de garanties i l'aptitud operativa del respectiu negoci objectiu.

S'espera que l'eventual adquisició de cada companyia es consumeix durant la primera meitat de l'exercici 2020.

Noticias relacionadas

contador