• S'espera que els acords finals entre les parts se signin abans de juliol de 2018
cbgamesasiemens short

Siemens Gamesa Renewable Energy ha rebut del grup energètic danès Ørsted l'adjudicació de l'exclusivitat per al subministrament i servei de les turbines per al projecte eòlic marí (offshore) Hornsea Project Two, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV ).

  • 18,05€
  • 0,00%

Després de conèixer aquesta notícia, les accions de la companyia puja un 2%. "Aquest projecte es desenvoluparà en aigües britàniques, on s'instal·larà les seves turbines SG 8.0-167 DD amb una capacitat total de 1.386 MW", indica Siemens Gamesa al seu comunicat. S'espera que els acords finals entre les parts se signin abans de juliol de 2018.

Com apunta la companyia, el parc es troba situat a 89 quilòmetres a l'est de la costa anglesa i tindrà una extensió de 462 quilòmetres quadrats. Siemens Gamesa instal·larà en aquest parc l'últim model de la seva plataforma 'offshore', la turbina SG 8.0-167, que augmenta la producció anual en un 20%.

L'empresa ha explicat que una única turbina de 8 MW és capaç de generar energia elèctrica per a uns 8.000 llars europees, de manera que l'energia generada per aquest projecte cobriria el consum elèctric anual de més d’1,3 milions de llars.

Siemens Gamesa produirà les navetes per a aquest projecte a la seva nova fàbrica a Cuxhaven (Alemanya), mentre que la majoria de les pales es fabricaran a la planta anglesa de Hull. Està previst que proveïdors britànics s'encarreguin part del subministrament de les torres. A més d'en Hornsea One, Siemens Gamesa i Orsted han col·laborat en altres projectes 'offshore', com London Array, Race Bank, West of Duddon Sands, Walney Extension East i Westermost Rough al Regne Unit.

Els experts de Bankinter consideren que "és una bona notícia, ja que amb aquest contracte la companyia reafirma el seu lideratge en el segment offshore on compta amb una quota de mercat del 70% a Europa. És una fita ja que es tracta del projecte offshore de major mida de la història de Siemens Gamesa, per darrere de Hornsea One (1.218MW). El contracte equival al 10% aproximat de la cartera de comandes total del grup al tancament de desembre de l'any passat", afirmen els analistes.

Noticias relacionadas

contador