• Les accions de la companyia cauen un 1%, fins a 12,13 euros
  • AlphaValue retalla dràsticament les seves estimacions de beneficis
markus tacke ceo siemens gamesa

AlphaValue no veu valor en Siemens Gamesa. Per això, ha reduït la seva recomanació sobre el fabricant de turbines eòliques fins a vendre des d'infraponderar (reduir en cartera), amb una valoració de tan sols 10,10 euros per acció.

  • 18,05€
  • 0,00%

Els títols de la companyia cauen un 1% en borsa, fins a 12,13 euros, i han tallat la recuperació registrada durant les primeres setmanes de l'any.

Des d’AlphaValue, han retallat "dràsticament" les seves estimacions de benefici per acció (BPA) per a 2018 en un 51%, fins a 0,30 euros per acció. També s'han reduït, encara que més lleugerament en un 3,72%, la seva estimació per 2019, fins a 0,66 euros per títol.

"Els mals resultats de l'exercici fiscal 2017 i l'acceleració del procés de reestructuració que s'espera el 2018 ens porten a això", argumenten aquests experts. "En comparació amb els principals competidors", afegeixen, "el rendiment operatiu de la companyia va perdre completament la tracció".

D'altra banda, comenten que quan el negoci offshore (parcs eòlics marins) i onshore (parcs eòlics terrestres) s’"hi hagi fusionat realment, les sinergies haurien de tenir un impacte positiu en els guanys". Però al mateix temps anticipen que aquestes sinergies "es diluiran novament amb els càrrecs de reestructuració".

Siemens Gamesa va anunciar a finals de gener unes pèrdues de 35 milions d'euros durant el primer trimestre del seu exercici fiscal (octubre-desembre 2017). Les vendes del grup durant aquest període van baixar un 23%, fins a 2.127 milions. El marge brut es va reduir un 43%, fins als 249 milions.

"A mitjà i llarg termini, tot potencial recuperació passa per respectar sí o sí l'important suport dels 9 - 9,05 euros", afirma José María Rodríguez, analista tècnic de 'Bolsamanía'. L'empresa té previst presentar el seu nou Pla Estratègic aquest dijous, 15 de febrer.

Noticias relacionadas

contador