eolienne siemens gamesa 20210622120500

Siemens Energy va anunciar aquest dissabte a la nit el llançament d'una oferta pública d'adquisició (OPA) en efectiu sobre la totalitat de les accions de Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) que encara no té. La seva idea és aconseguir el 32,9% dels títols a un preu de 18,05 euros per acció, amb la intenció d'excloure-la de cotització. L'oferta presentada valora la companyia en 12.260 milions d'euros. Les accions de Siemens Gamesa pugen a prop del 6%, fins als 17,70 euros.

  • 18,05€
  • 0,00%

A la nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per la filial energètica de Siemens s'explica que el preu de l'OPA "representa una prima del 27,7% sobre l'últim preu no afectat de Siemens Gamesa de 14,13 euros a tancament del 17 de maig del 2022". Es tracta del tancament del darrer dia de cotització anterior a la difusió de la informació privilegiada en què Siemens Energy reconeixia que estava considerant llançar una OPA en efectiu.

A més, Siemens Energy explica que el preu de la seva oferta "supera la cotització mitjana ponderada per volum de les accions d'SGRE durant el semestre anterior a la data d'aquest anunci".

En total, i atès que l'OPA és en efectiu, Siemens Energy haurà de desemborsar uns 4.000 milions d'euros per aconseguir la part de Siemens Gamesa que encara no posseeix. Tot i que sembla que no tindrà problema, ja que a la nota afirma que el finançament de l'adquisició està totalment recolzat per Bank of America i J.P. Morgan.

L'oferta no està condicionada a cap llindar d'acceptació. Tot i això, l'alemanya avisa que suposant que l'oferta sigui acceptada en la seva totalitat, té la intenció de finançar fins a 2.500 milions d'euros amb fons propis (capital o instruments similars), i la resta amb caixa i emissions de deute.

La intenció de Siemens Energy és excloure de negociació Gamesa. Segons assenyala, encara que amb l'oferta no aconsegueixi assolir el llindar del 90% necessari per a una exclusió automàtica, l'alemanya pretén decretar l'exclusió per una segona via. D'aquesta manera, afirma, si arriba al 75% del capital, aprovarà en junta d'accionistes l'exclusió de borsa.

En qualsevol cas, destaca, l'exclusió de negociació de les accions d'SGRE "tindrà lloc al més aviat possible després de l'aprovació de l'exclusió de negociació per la junta general d'accionistes d'SGRE, l'autorització de la CNMV i, en tot cas, dins de termini màxim de sis mesos següents a la liquidació de l'oferta", apunta Siemens Energy, que diu que el preu de l'ordre de compra "serà igual" al preu de l'OPA, és a dir, 18,05 euros.

PREVÉ ESTALVIS DE 300 MILIONS

A la nota remesa a la CNMV la companyia justifica aquesta decisió per la mala situació econòmica de Siemens Gamesa (de fet, en la seva última presentació de resultats la companyia va reportar pèrdues de 780 milions al primer semestre i una caiguda de les vendes del 13%). Com explica, la seva idea és que la transacció serveixi per donar suport als esforços de la direcció per resoldre els reptes actuals d'SGRE, contribuint a implementar les mesures necessàries per estabilitzar el negoci i aflorar-ne tot el potencial.

"En particular, SGRE es beneficiarà d'una involucració més gran de Siemens Energy en l'operativa diària i de la seva experiència en transformacions, especialment en àmbits com la producció, la cadena de subministrament i la gestió de projectes i clients", destaca. I afirma que, després de la plena integració, el grup aconseguirà sinèrgies de costos fins a aproximadament 300 milions d'euros anuals en un termini de tres anys.

És a dir, hi haurà un estalvi important. I també s'esperen sinèrgies d'ingressos per un import de centenars de milions d'euros per al final de la dècada, apunta l'alemanya, que destaca que Espanya tindrà un paper clau en el futur de Siemens Energy.

El conseller delegat de Siemens Energy, Christian Bruch, ha afirmat que la integració de Siemens Gamesa representa un pas "important" al full de ruta estratègic amb l'objectiu de liderar la transició energètica. Per part seva, el president del consell de supervisió de Siemens Energy, Joe Kaeser, ha afirmat que l'operació és una fita "important" per al posicionament de Siemens Energy com a "impulsor de la transició energètica des de solucions d'energia fòssil a una energia sostenible". "El Consell de Supervisió recolza fermament els plans del Comitè Executiu per a la integració d'SGRE", ha manifestat.

La confirmació de l'OPA posa fi als constants rumors que planejaven sobre Siemens Gamesa, i afectant la seva cotització, des de fa setmanes.

Noticias relacionadas

contador