ep archivo   la presidenta de banco santander ana botin durante la junta general de accionistas de
BANCO SANTANDER - Archivo

Senyal de fortalesa en Banc Santander, que puja un 1,5%, fins als 3,10 euros, després de presentar uns resultats del primer trimestre que han superat els pronòstics de consens. El valor ha començat la jornada amb descensos de l'1%, després de repuntar dimarts un 5%, però ha aconseguit recuperar terreny durant la jornada.

  • 4,42€
  • 1,40%

Bolsamanía va publicar ahir que Ana Botín té diversos fronts oberts, però que el més important era la superació dels 3 euros per acció, una resistència tècnica important i un mur psicològic per als inversors. I aquest mur va quedar enderrocat, amb un repunt del 5% en borsa, fins als 3,06 euros.

Per tant, els inversors ja es van anticipar a uns bons resultats i van descomptar les bones notícies abans de conèixer-los oficialment. Santander ha baixat durant la sessió fins als 3,01 euros, però des d'aquí ha recuperat terreny, sobretot després que el seu conseller delegat, José Antonio Álvarez, hagi descartat la compra de LeasePlan i hagi reiterat la seva aposta per "un creixement 100% orgànic".

No obstant això, el realment rellevant, per anàlisi tècnica, és que el títol "acabi confirmant en espelmes setmanals, o el que és el mateix en preus de tancament d'un divendres, per sobre dels 3,07 euros (l'últim gran màxim decreixent ). I com més gran sigui el filtre, millor que millor", segons explica JM. Rodríguez, analista de Bolsamanía. Ara mateix, l'acció puja un 1,5%, fins als 3,10 euros, de manera que el moviment és positiu per al valor.

LA VALORACIÓ DELS RESULTATS

Sobre els resultats del primer trimestre, els analistes de Renta 4, que aconsellen mantenir en cartera, amb una valoració de 3,19 euros, assenyalen que, "en comparativa amb el consens superen en les principals línies: marge d'interessos +1%, comissions netes +3%, marge brut +4%, marge net +7% i benefici net +41%".

Aquests experts destaquen la bona evolució dels ingressos, recolzats pel creixement del marge d'interessos, amb unes comissions netes planes i major generació de ROF (resultats per operacions financeres).

A més, comenten que el cost de risc es redueix en comparativa trimestral en totes les àrees geogràfiques, situant-se a l'1,08% en el conjunt del Grup; i la taxa de mora s'estabilitza, excepte a Mèxic.

Per la seva banda, els experts de Bankinter, que aconsellen mantenir, amb una valoració de 3,20 euros, afirmen que els resultats superen les expectatives a les partides més importants (ingressos, costos i provisions). La pujada del benefici s'explica per la normalització en el cost del risc i les menors provisions davant de l'any passat, quan va esclatar la pandèmia.

"L'equip gestor manté una guidance positiva per 2021 que pivota sobre l'eficiència en costos, la normalització en el cost del risc i la rendibilitat. La ràtio de capital CET1 es manté en un nivell confortable i els índexs de qualitat creditícia evolucionen positivament. La morositat és de tot just 3,20% i la cobertura es manté en el rang alt del sector", conclouen.

Noticias relacionadas

contador