amazon-va-investir-10-milliards-de-dollars-pour-deployer-des-satellites-de-reseau-internet

La Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, per les seves sigles en anglès) ha multat amb 2,6 milions de dòlars (2,2 milions d'euros) a l'excomptable d'Amazon Laksha Bohra i dos familiars seus per haver realitzat operacions borsàries amb les accions del gegant del comerç electrònic fent servir informació privilegiada, segons va informar el regulador.

Bohra va treballar en el departament fiscal de Amazon i, entre gener de 2016 i juliol de 2018 va obtenir i va compartir amb els seus familiars "informació molt confidencial" del rendiment financer de la companyia. En concret, la tasca de Bohra era preparar i revisar els càlculs emprats per a obtenir les xifres incloses als comptes trimestrals i anuals que Amazon remet a la SEC.

Segons la recerca de la CNMV estatunidenca, la comptable va compartir informació de l'empresa amb el seu marit (Viky Bohra) i el seu pare (Gotham Bohra) fins a 11 ocasions diferents. Aquest encreuament d'informació va provocar que els tres membres de la família obtinguessin uns guanys "il·lícits" de prop d'1,4 milions de dòlars (1,2 milions d'euros).

La multa proposada per la SEC, i acceptada pels tres és de retornar els guanys obtinguts, a més d'una sanció d'1,1 milions (941.800 euros) i uns interessos de 120.000 dòlars (100.000 milions d'euros).

Noticias relacionadas

contador