l-arabie-saoudite-renonce-au-projet-d-ipo-de-saudi-aramco

Saudi Aramco va obtenir durant el primer semestre de l'any un benefici net de 46.900 milions de dòlars, un 12% menys, per la caiguda en el preu del cru, segons ha anunciat aquest dilluns. Malgrat això, el principal productor de petroli manté la seva posició com la companyia més rendible del món.

La companyia assegura que la caiguda en els seus beneficis es va deure principalment a un retrocés del 4% per cent en el preu mitjà del cru, que va passar de 69 a 66 dòlars per barril, i a un increment de les compres i dels costos de producció, depreciació i amortització.

La petroliera vol sortir a borsa el 2020-2021 després d'haver retardat aquests plans el 2018

Per la seva banda, els ingressos es van situar durant els sis primers mesos de l'any en 163.880 milions de dòlars, per sota dels 167.680 milions de l'any anterior.

La petroliera, que supera gegants nord-americans com Apple i Exxon Mobil, vol sortir a borsa el 2020-2021, després d'haver retardat aquests plans el 2018.

Tot i la caiguda dels beneficis, Saudi Aramco va anunciar un dividend de 46.400 milions de dòlars al govern saudita, incloent-hi un dividend extraordinari de 20.000 milions, enfront dels 32.000 milions de l'any anterior, com a resultat del seu "acompliment financer excepcionalment sòlid" el 2018.

El president i conseller delegat de la petroliera, Amin Nasser, afirma que Saudi Aramco ha seguit complint amb el seu "estratègia de creixement descendent" a través d'adquisicions tant a nivell nacional com internacional. "S'espera que aquestes adquisicions millorin la col·locació dedicada de cru, augmentin la capacitat de refinació i productes químics, capturin el valor de la integració i diversifiquen les nostres operacions".

Noticias relacionadas

contador