ep petroleo portada

Pinta malament per al petroli. L'EIA, Administració d'Informació Energètica, ha anticipat aquest dijous una demanda "fràgil" del cru. L'anomenat or negre ve de protagonitzar una sonada caiguda del 5% i el seu futur a curt termini no sembla excessivament prometedor.

"La situació s'està tornant més i més insegura: la guerra comercial segueix sense resoldre i el setembre entren en vigor nous aranzels", reconeix l'agència. "La perspectiva és fràgil amb una alta probabilitat de revisió a la baixa", postil·la.

El petroli rebota en aquests moments. El barril de Brent repunta un 1,4% fins als 58,22 dòlars i, el de West Texas, suma un 1,3% fins als 53,25 dòlars per barril.

Des d'UBS reconeixen que "malgrat la retallada del creixement de la demanda de l'EIA, és una cosa que ja se sabia de manera que tampoc està afectant seriosament al preu del cru".

Des dels seus màxims d'abril, el cru es deixa ja més d'un 20% i ha entrat en el que a Wall Street es coneix com a territori baixista. En Rystad Energy apunten que "el petroli pinta cada vegada pitjor perquè se suma la guerra comercial al creixent risc d'una recessió econòmica".

Totes les mirades se centren en l'OPEP. El juliol va estendre les seves retallades productius pactats fins a març de 2020 per impulsar els preus del cru. Al seu torn, Aràbia Saudita ha reafirmat recentment el seu suport a la política de l'organització.

Noticias relacionadas

contador