• L'operació es realitza després de que es frustrés la fusió amb Pioneer Investments
cbjcsantander

Banc Santander ha aconseguit un acord amb els fons de capital de risc Warburg Pincus i General Atlantic per recomprar la seva participació del 50% després de vendre-la fa tres anys. Així, l'entitat tornarà a controlar el 100% de Santander Asset Management.

  • 4,85€
  • 2,16%

El banc ha emès un fet rellevant publicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que confirma una operació que al mercat es donava per fet des de fa algunes setmanes, i que es produeix després que al juliol Santander i UniCredit decidissin trencar amb l'acord que havien aconseguit per fusionar les seves gestores (Santander AM i Pioneer Investments).

Com a part de l'operació, explica Santander, les tres parts han acordat "explorar diferents alternatives per a la venda de la seva participació a Allfunds Bank, incloent una possible venda o una sortida a borsa". Allfunds és una plataforma a través de la quin els inversors institucionals poden accedir a fons d'inversió de tercers.

Santander explorarà diferents alternatives per a la venda de la seva participació en Allfunds Bank, incloent una possible venda o una sortida a borsa

Santander AM gestiona actualment entorn de 170.000 milions d'euros a Europa i Llatinoamèrica. El negoci aporta 1.100 milions d'euros d'ingressos anuals al grup, si s'estima amb el 100% del capital. A més, el banc anuncia que "vol potenciar la gestora reforçant la gamma de productes".

L'entitat que presideix Ana Patrícia Botín no hapublicat la xifra de compra. La venda fa tres anys es va realitzar per 2.047 milions d'euros. El grup estima que en 2018 l'operació contribuirà al seu benefici per acció de més del 1% i generarà una tornada sobre el capital invertit de més del 20%, que s'elevarà fins al 25% en 2019.

"Santander també estima que al final de 2017 l'impacte negatiu a la seva capital (core equity tier 1) de l'operació serà d'aproximadament 11 punts bàsics. Totes les estimacions són netes de l'efecte de la previsible venda del 25,25% de participació indirecta que Grup Santander posseeix en Allfunds Bank", assenyala el fet rellevant.

contador