ep archivo   la presidenta del grupo santander ana botin
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Santander ha informat aquest divendres que no continuarà en el procés per aconseguir Banamex, la filial de banca detallista del banc nord-americà Citi a Mèxic.

  • 4,75€
  • -0,11%

"Amb motiu de l'interès per la participació de Banc Santander en el procés que està duent a terme Citigroup en relació amb la venda potencial de certs negocis de la seva operativa a Mèxic, Santander confirma que va presentar una oferta no vinculant i que, després d'haver estat sotmesa a la consideració de Citigroup, el banc ha estat informat que no continuarà en les etapes següents del procés", ha comunicat l'entitat càntabra aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"Santander manté un fort interès a comprar Banamex a Mèxic", assenyalaven els experts de Credit Suisse en un informe recent després de reunir-se amb directius del banc espanyol. "La compra de Banamex és un catalitzador clau per a la creació de valor", afegien des del banc suís. Moody's, per la seva banda, col·locava el banc entre els favorits per adquirir Banamex.

Credit Suisse estimava que Santander podria extreure sinergies netes de 917 milions d'euros amb la potencial adquisició de Banamex, que suggeririen un preu de compra de 6.800 milions d'euros, xifra que generaria un dèficit de capital de 5.100 milions d'euros que l'entitat seria capaç de cobrir mitjançant la generació orgànica.

El gener passat, Citigroup va anunciar la venda de Banamex, el quart banc més gran del sistema bancari mexicà en termes de crèdits, el segon més gran en termes de dipòsits i el segon finançador de consum més gran durant el primer trimestre del 2022.

Noticias relacionadas

contador