ep archivo   la presidenta del grupo santander ana botin interviene en la presentacion de los
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Banc Santander ha calculat en uns 225 milions d'euros l'impacte de l'impost a la banca aprovat pel govern espanyol, i que haurà de pagar el 2023.

  • 4,75€
  • -0,66%

"Ho comptabilitzarem el primer trimestre del 2023. Estem d'acord que els governs han de recaptar, però amb aquest impost paguem més del 60% sobre beneficis. Les regles han de ser iguals per a tots", ha comentat Ana Botín durant la presentació de resultats.

"Un impost sobre ingressos, específic als bancs, té un impacte molt més negatiu, perquè si un paga més en impostos, dona menys crèdit o paga menys als accionistes. Hi ha millors maneres d'ajudar qui ho necessita. Estem analitzant si hem de recórrer aquest impost, perquè és la nostra responsabilitat”.

"No podem tenir un sistema financer amb tipus d'interès negatiu. Cal remunerar l'estalvi", ha afegit la presidenta del Santander.

ACORDS "EQUILIBRATS"

Les hipoteques han estat un altre dels temes centrals de la roda de premsa de presentació de resultats. La vicepresidenta del Govern, Yolanda Díaz, va afirmar ahir, després de conèixer els resultats rècord de BBVA, que "la crisi no pot ser una excusa per guanyar més" i va demanar "congelar hipoteques, moderar beneficis".

Ana Botín ha mostrat la disposició del banc per arribar a acords amb el Govern després de ser preguntada sobre aquest assumpte, però ha insistit en la necessitat que aquests siguin "equilibrats". "No es pot arribar a acords que expulsin del mercat els més vulnerables", ha assenyalat referint-se a Mèxic, on als anys 90 pràcticament es van deixar de donar hipoteques, tal com ha explicat també el CEO de l'entitat, Héctor Grisi.

"Un país progressa més quan s'arriba a un consens i col·laborem i escoltem. No beneficia al país posar unes condicions que expulsin els més vulnerables", ha insistit Botín.

La líder de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, també s'ha mostrat aquest dimecres crítica amb els comptes de BBVA i avui, després de conèixer els de Santander, ha remarcat que és "impúdic que la gran banca faci beneficis milionaris mentre segueix sense tornar el rescat i apujant les hipoteques a tipus variable a la gent". Belarra ha afegit que fa molt que s'està demanant que es topin les hipoteques de tipus variable. "Com més aviat millor perquè moltes quotes ja han pujat. La banca no pot tornar a fer l'agost amb la crisi", ha afirmat.

Noticias relacionadas

contador