ep archivo   la presidenta del grupo santander ana botin interviene en la cumbre los puentes de las
Carlos Luján - Europa Press - Archivo

Banc Santander ha publicat els resultats del quart trimestre del 2022 i del conjunt de l'exercici, que han estat ben rebuts pel mercat. Aquestes en són les primeres valoracions dels experts.

  • 4,53€
  • -0,77%

BANKINTER: COMPRAR, 3,80 EUROS

Per als experts de Bankinter, que aconsellen comprar el valor, amb una valoració de 3,80 euros per acció, els resultats del quart trimestre “baten les expectatives” i la guia per al 2023 “és optimista”.

"L'augment del marge d'interessos - principal font d'ingressos - compensa l'impacte de la inflació i l'esforç en provisions. Santander compleix els objectius financers 2022 i llança una guia positiva per al 2023", afegeixen.

El seu consell de compra es justifica perquè "la rendibilitat/RoTE Ordinari se situa al rang alt del sector i l'eficiència (costos/ingressos) se situa entre les millors de la banca europea".

A més, destaquen que "les xifres del 2022 posen de manifest que Santander avança en la bona direcció per assolir els objectius a llarg termini".

JEFFERIES: COMPRAR, 4,60 EUROS

Els experts de Jefferies, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 4,60 euros per acció, observen "alguns forats" en el ritme de guanys del quart trimestre, ja que han estat impulsades per activitats de trading (majors resultats financers) i menors impostos.

Tot i això, afegeixen que "el missatge per al 2023 és optimista, amb un creixement d'ingressos de dos dígits i un cost del risc inferior a l'1,2% com a objectiu". També destaquen que l'objectiu d'un ROT per sobre del 15% per al 2023 s'ha situat per sobre del previst.

El seu consell de compra es justifica perquè consideren "atractiva la diversificació de Santander, així com la major ponderació del banc cap al crèdit al consum/minorista a l'entorn actual"

RENTA 4: SOBREPONDERAR, 4,24 EUROS

Els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 4,24 euros per acció, comenten que "les xifres mostren fortalesa en l'evolució dels ingressos, recolzats tant per una millora del diferencial de la clientela en pràcticament totes les àrees com del creixement de la inversió creditícia. Amb millora del RoTE i nivells de capital adequats”.

Com a factors més destacats, la taxa de morositat es manté "estable" enfront dels 9 primers mesos de l'exercici, al 3,08%

A més, les dotacions a provisions de crèdit durant el trimestre augmenten un 9,5% i suposa un cost de risc de 99 punts bàsics al tancament d'any, complint amb la guia de menys de 100 punts bàsics.

D'altra banda, la ràtio d'eficiència del 45,8% se situa "en línia" amb la guia anunciada del 46%, i el banc "torna a complir" amb la guia del ROT superior al 13%, en haver-lo situat al 13,4%.

Noticias relacionadas

contador