ep amp2- banco santander anunciaeresuprimir 3700 empleos1150 oficinas
EUROPA PRESS - Archivo
4,75€
  • -0,03€
  • -0,66%

Santander ha ofert als sindicats les primeres xifres d'indemnitzacions per als treballadors que s'acullin al segon Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que es troben negociant per la integració de Popular. L'entitat ofereix el pagament de 33 dies per any treballat als empleats de 52 anys o menys que s'adhereixin voluntàriament a l'ajust amb un màxim de 18 mensualitats i 20 dies per any treballat als que tinguin 62 anys o més amb un límit de 12 mensualitats.

Quant a la resta de trams d'edat, el banc ha proposat diferents indemnitzacions. Per als treballadors de 53 i 54 anys, l'oferta és indemnització del 60% del salari pensionable durant sis anys amb un màxim de 350.000 euros.

El següent tram, el de 55 a 57 anys, rebria una renda temporal el 65% del salari fins als 63 anys, amb l'opció d'obtenir el 55% del sou més un complement per voluntarietat. Els empleats d'entre 58 i 61 anys rebrien el mateix, però amb aquests percentatges ampliats al 70% i al 65%, respectivament.

Les primes de voluntarietat encara no s'han posat sobre la taula, segons apunten fonts sindicals, tot i que el banc, que ha fet "especial èmfasi" en la voluntarietat, ha explicat que complementaria la prestació per desocupació per a les rendes temporals durant els dos primers anys . Els sindicats, però, lamenten que aquestes condicions econòmiques ofertes pel banc són "molt inferiors a la mitjana del sector", si bé l'ajust es troba en fase de negociació.

L'entitat, a més, ja va informar durant l'anterior reunió que ha contractat una consultora de recursos humans per ajudar els treballadors que surtin amb l'ERO i vulguin treballar a trobar una altra feina, com fa habitualment durant els processos d'ajust, però amb l'objectiu que ho faci el 100% d'aquests treballadors.

L'ERO implicarà la sortida d'un màxim de 3.713 persones, que es veuran afectades després del tancament de 1.150 sucursals, d'acord amb les primeres xifres que l'entitat va posar sobre la taula a l'inici de la negociació. De moment, preval la voluntarietat dels treballadors.

contador