ep archivo   la presidenta del grupo santander ana botin
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Banc Santander ha anunciat el llançament d'una oferta pública d'adquisició en efectiu per totes les accions de Banco Santander Mèxic, que suposa el 3,76% de la filial asteca.

  • 4,52€
  • 0,41%

A final del 2021, Santander ja va assolir el 96,16% de la seva filial a Mèxic, després de concloure el termini d'acceptació de l'oferta pública d'adquisició (OPA) que va llançar, i que estava adreçada a recomprar les accions de minoritaris, després de invertir-hi 340 milions d'euros.

L'operació encaixa en l'estratègia del banc de controlar plenament les seves filials més importants, com ja va fer a principis del 2022 amb la filial als Estats Units, Santander Consumer Finance.

L'entitat ha explicat que "l'inici de les ofertes i la seva consumació estan subjectes a certes condicions, incloent-hi l'autorització i revisió" dels reguladors als EUA i Mèxic, encara que "s'espera llançar i liquidar les ofertes no més tard del primer trimestre del 2023".

Finalment, el banc ha explicat que "les ofertes són consistents amb l'estratègia de Banc Santander d'incrementar el seu pes en mercats en creixement i reflecteix la confiança de Banc Santander a Mèxic i a Santander Mèxic, així com en el seu potencial de creixement a llarg termini. L'impacte de les ofertes al capital del Grup Santander no serà significatiu".

Noticias relacionadas

contador