ana-botin-santander
Europa Press

Santander (+0,4%) i Telefónica (+0,8%) han aguantat el tipus aquest dilluns de caigudes generalitzades gràcies a un resultat de les eleccions al Brasil que, en principi, és beneficiós per al mercat. A la primera volta dels comicis presidencials s'ha imposat amb molta diferència el candidat de dretes, Jair Messias Bolsonaro, i tot sembla indicar que resultarà victoriós en la segona volta del 28 d'octubre.

Els analistes anticipaven que, en imposar-se un candidat de dretes, els mercats reaccionarien positivament. A més, Bolsonaro ha dit que s'ha assegurat ja el suport de 350 diputats, cosa que també es valoraria favorablement perquè els experts adverteixen de la importància que el guanyador compti amb els suports suficients al Congrés per tirar endavant les seves reformes.

Brasil és el principal mercat de Santander: el 29% dels seus ingressos prové del país carioca. El segon títol de l'IBEX més exposat al país és Telefónica, amb el 23,1% dels seus ingressos. A més, altres companyies del selectiu espanyol estan exposades al Brasil, com són Mapfre (21,5%), DIA (20%), Iberdrola (11%), Cie Automotive (8,2%), Naturgy (8,1%), Acerinox (7,1%), Repsol (6,6%), Arcelor Mittal (6%) i Vicofan (3,8%).

Bolsonaro s'enfrontarà amb el successor de Lula Da Silva, Fernando Haddad, a finals de mes. Durant les properes setmanes, tots dos intensificaran la seva campanya per atreure vots i els experts apunten que és molt possible que Bolsonaro, que es considera d'ultra-dreta, radicalitzi encara més un discurs que ha estat molt ben rebut per la població. El que molt probablement serà el proper president de Brasil s'ha negat a fer aliances polítiques i ha avançat que comandaments militars controlaran diversos ministeris en ser elegit.

"Bolsonaro és el 'candidat dels mercats' per les seves polítiques liberals. Paulo Guedes ('Chicago boy') s'encarregarà de desenvolupar el programa econòmic. La victòria de Bolsonaro serà positiva per als valors europeus amb exposició al Brasil, com Telefónica, Santander, Mapfre, DIA, AB Inbev, CNP... ", indiquen els experts d'AlphaValue.

Noticias relacionadas

contador