• El negoci adquirit té 4.350 milions d'euros en actius...
  • ...4.300 milions d'euros en crèdits i 2.505.000 d'euros en dipòsits de clients
anabotin_santander
Archivo/Banco Santander

Banc Santander ha comprat el negoci minorista i de banca privada de Deutsche Bank Polska per 305 milions d'euros. L'entitat que presideix Ana Botín ha anunciat aquest dijous que aquesta operació es realitzarà a través de la seva filial a Polònia, Bank Zachodni WBK ("BZ WBK").

  • 4,51€
  • -0,73%

Aquest acord no inclou la cartera d'hipoteques en divisa estrangera de Deutsche Bank Polska, ni les accions de DB Securities. Per la seva banda, l'entitat espanyola s'adjudica el negoci de banca comercial i banca privada, l'activitat de pimes de la filial de Deutsche Bank a Polònia, la seva unitat de gestió d'actius i la seva xarxa comercial, amb 113 sucursals i uns 1.500 empleats. El negoci adquirit té 4.350 milions d'euros en actius, 4.300 milions d'euros en crèdits i 2.505.000 d'euros en dipòsits de clients (al 30 de juny de 2017).).

La fusió de BZ WBK amb Deutsche Bank Polska crearà un banc d'uns 39.800 milions d'euros d'actius totals, 30.300 milions d'euros en crèdits i 28.300 milions d'euros en dipòsits de clients. "L'adquisició reforçarà la posició de BZ WBK com a tercera entitat financera de Polònia, amb 6,8 milions de clients i una quota de mercat de més de l’11,7% en crèdits i e l’11% en dipòsits. A més, BZ WBK es convertirà en l'entitat líder de banca privada al país", informa Santander al seu comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquest acord està subjecte a les aprovacions corresponents. No obstant això, Banc Santander espera que l'operació es tanqui abans de finals de 2018. "Està previst que generi una rendibilitat sobre la inversió del 15% el 2021 i que tingui impacte positiu en el Benefici per Acció (BPA) de Santander, mentre que no tindrà efecte material sobre les ràtios de capital del Grup", informa l'entitat càntabra.

La presidenta de Banc Santander, Ana Botín, ha assenyalat sobre aquesta operació: "Tenim un gran banc a Polònia amb la millor plataforma de banca mòbil del país. Durant els últims anys, Polònia ha destacat com una de les economies de major creixement d'Europa i creiem que tenim potencial per continuar creixent al país. Aquesta adquisició reforça la nostra posició en segments de negoci importants, com banca privada i pimes, i ens permet, a més, seguir generant rendibilitat per als nostres accionistes", indica en declaracions que recull el comunicat de l'entitat.

Noticias relacionadas

contador