sanofi releve sa prevision de benefice 2022 grace au dupixent le titre monte

Sanofi ha anunciat aquest dimarts que ha tancat un acord amb Janssen, una empresa de Johnson & Johnson, per desenvolupar i comercialitzar una vacuna contra l'E. coli patògena extraintestinal, que és una de les principals causes de sèpsia en adults i provoca aproximadament 10 milions de casos de malaltia invasiva al món.

  • 90,00€
  • 0,94%

En un comunicat, la farmacèutica francesa explica que les dues companyies llançaran la vacuna candidata contra E. coli patògena extraintestinal desenvolupada per Janssen, actualment a Fase 3. "L'acord reuneix la sòlida ciència de Janssen darrere d'aquest potencial producte, primer a la classe, i la petjada de fabricació mundial de Sanofi i la seva reconeguda experiència de classe mundial en el llançament de vacunes innovadores", diu.

Thomas Triomphe, vicepresident executiu de Vacunes a Sanofi apunta que l'E. coli "és una causa important de sèpsia, mortalitat i resistència als antimicrobians en adults grans, i el nombre de casos augmenta a mesura que la població envelleix".

Per això, "en línia amb el nostre compromís de dissenyar i lliurar medicaments i vacunes de primera o millor qualitat, aquest acord amb Janssen té com a objectiu impactar positivament la salut pública en reduir els costos d'hospitalització i la càrrega sobre els sistemes de salut associats amb l'E. coli patògena extraintestinal (ExPEC) i ajudar els adults grans de tot el món per viure vides més llargues i saludables", ha afegit el directiu.

Segons els termes de l'acord, les dues parts cofinançaran els costos de recerca i desenvolupament actuals i futurs. Sanofi pagarà 175 milions de dòlars per avançat a Janssen, seguit de fites comercials i de desenvolupament.

A més, hi haurà un acord de participació en els beneficis als Estats Units, la UE4 (França, Alemanya, Itàlia, Espanya) i el Regne Unit. A la resta del món, Janssen rebrà royalties esglaonats i fites de vendes. El tancament, això sí, està subjecte a l'autorització regulatòria habitual, ha detallat Sanofi.

E.COLI I SÈPSIA

L'E. coli patògena extraintestinal és una de les principals causes de sèpsia, especialment en adults grans. La sèpsia és una infecció del torrent sanguini potencialment mortal acompanyada d'una malaltia greu i dany generalitzat als òrgans, generada per la resposta autodestructiva del cos a la infecció.

Els principals factors de risc inclouen l'edat, especialment els més grans de 60 anys, i les malalties cròniques (per exemple, diabetis, càncer o malaltia renal).

Segons Sanofi, els ceps d'E. coli resistents als antimicrobians (RAM) són una preocupació constant per a l'atenció mèdica, i l'E. coli patògena extraintestinal és un dels principals impulsors de la crisi mundial de RAM.

L'assaig de Fase 3 en curs E.mbrace està dissenyat per avaluar l'eficàcia de la vacuna patògena extraintestinal d'E. coli de 9 valències (ExPEC9V) en comparació amb un placebo en la prevenció de la malaltia invasiva d'E. coli (IED) causada pels serotips O d'ExPEC9V. Janssen va iniciar l'estudi el 2021 i continua inscrivint pacients.

POTENCIAL MODERAT

Tot i això, aquest acord, segons els estrategs de JP Morgan, ofereix un "potencial comercial limitat", de manera que el veuen "poc positiu". "Veiem un potencial comercial limitat per a aquesta vacuna, amb un potencial màxim de vendes al mercat mundial d'uns 200 milions de dòlars", expliquen.

"Suposem un preu de 250 dòlars/dosi, amb una penetració del 50%-60% en homes i dones de més de 60 anys, amb antecedents d'infecció urinària (5% homes, 10% dones)", afegeixen, encara que "en conjunt, considerem que es tracta d'un aspecte positiu menor per a Sanofi".

Noticias relacionadas

contador