zantaccb22

Les farmacèutiques GlaxoSmithKline (GSK) i Sanofi es disparen a la borsa després que un jutjat dels Estats Units hagi desestimat milers de demandes en què s'al·legava que el medicament Zantac provocava càncer, en no haver-hi proves fiables que aquest risc existeixi.

  • 17,09£
  • 0,20%
  • 90,96€
  • -0,87%

Els experts de Banc Sabadell comenten sobre Sanofi que es tracta d'una "notícia positiva, que hauria de permetre eliminar en gran mesura el principal risc a curt termini, i que li ha restat 14.000 milions d'euros de capitalització des que sortissin els primers rumors" .

"Amb aquesta sentència", afegeixen, "es redueix en gran part la responsabilitat potencial relacionada amb Zantac i que el mercat temia que pogués donar lloc a importants indemnitzacions per danys".

En aquest sentit, comenten que el mercat descomptava indemnitzacions per uns 20.000 milions d'euros. "Encara que no es descarten apel·lacions o demandes similars en tribunals estatals (es litiguen per separat), aquesta sentència hauria de desincentivar noves accions judicials en relació amb el Zantac", conclouen.

L'octubre del 2019, l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA) dels Estats Units va emetre una advertència que Zantac i certes altres formulacions genèriques de ranitidina estaven contaminades amb NDMA (N-nitrosodimetilamina), un químic perillós que potencialment causa càncer.

Aquest advertiment va ser seguit per la retirada per part de l'FDA de Zantac i altres medicaments que contenen ranitidina, cosa que ha provocat una onada de demandes per part dels possibles afectats.

contador