• Aquesta quantitat suposa una prima del 64% respecte al preu de tancament de Bioverativ de divendres passat
  • Bioverativ és fabricant de medicaments per a la hemofília
sanofi-attaque-merck-pour-contrefacon

El grup sanitari francès Sanofi ha acordat la compra de la nord-americana Bioverativ per 11.600 milions de dòlars, en un acord que, segons Sanofi, augmentarà els seus guanys i enfortirà la seva presència al camp de tractaments per a malalties rares.

  • 91,23€
  • -0,43%

Sanofi ha acordat l'adquisició de totes les accions en circulació de Bioverativ per 105 dòlars en efectiu per acció, cosa que representa una prima del 64% sobre el preu de tancament de Bioverativ de divendres passat, informa Reuters.

Bioverativ, fabricant de medicaments per a la hemofília, es va separar de Biogen a principis de l'any passat. L'acord per adquirir-la es produeix després que Sanofi no hagi aconseguit fer grans adquisicions durant els últims anys.

Sanofi va fracassar en el seu intent de comprar Medivation, especialista en càncer amb seu a Califòrnia, Pfizer el 2016, i també es va quedar sense la companyia suïssa Actelion, que finalment va ser adquirida per Johnson & Johnson a l'any passat.

"Amb Bioverativ, un líder al creixent mercat de hemofília, Sanofi millora la seva presència en atenció especialitzada i lideratge en malalties rares, en línia amb el seu full de ruta 2020 i crea una plataforma per al creixement en altres trastorns sanguinis rars", va dir el director executiu de Sanofi, Olivier Brandicourt.

"Junts tenim la gran oportunitat de portar medicaments innovadors a pacients a tot el món, aprofitant l'èxit de Bioverativ a impulsar nous estàndards d'atenció amb les seves teràpies de reemplaçament de factors de vida mitjana estesa", ha afegit.

The Wall Street Journal havia avançat aquest acord de compra. Sanofi espera que l'adquisició augmenti de forma immediata els seus guanys comercials per acció durant l'exercici fiscal complet de 2018 i fins a un 5% per a l'any següent.

Noticias relacionadas

contador