zantaccb22

La farmacèutica francesa Sanofi ha arribat a un principi d'acord per resoldre 4.000 demandes als Estats Units que vinculen el medicament per a l'acidesa estomacal Zantac amb el càncer.

  • 88,76€
  • -0,45%

Sanofi ha confirmat el principi d'acord en un comunicat, però no n'ha revelat els termes financers. L'acord resoldrà la majoria de les demandes presentades als Estats Units, a excepció de Delaware, on la majoria dels casos estan pendents.

Els demandants acusen Sanofi des del 2022 per no advertir que Zantac podia causar càncer, cosa que la companyia francesa ha negat des d'aleshores.

Tot i això, la corporació ha decidit assolir un acord per evitar distraccions per aquest assumpte, que, a més, ha llastat la seva cotització borsària.

Sanofi i altres empreses s'han enfrontat a litigis després del descobriment de petites quantitats d'un possible carcinogen humà, NDMA, a Zantac. Sanofi va retirar voluntàriament la versió del fàrmac que contenia el compost el 2019.

Segons els experts de Banc Sabadell, la notícia és "positiva, en la mesura que contribueix a limitar el risc derivat d'aquest cas, que recordem que va restar 14.000 milions d'euros de capitalització des que van sortir els primers rumors a l'estiu del 2022".

Noticias relacionadas

contador