ep archivo   junta de accionistas de sacyr de 2022
SACYR - Archivo

Sacyr ha venut totes les accions de Repsol que quedaven en poder seu des de l'última comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (2,9% del capital).

  • 14,72€
  • -1,90%
  • 3,32€
  • 0,36%

L'operació de venda ha estat possible gràcies a l'augment del preu dels títols de Repsol a les darreres sessions, que ha compensat el cost de la liquidació dels derivats d'opcions de venda (PUT) que actuaven com a cobertura de la participació, ha explicat Sacyr en un comunicat. La venda redueix el deute associat a aquestes accions en 563 milions i deixa Sacyr un saldo positiu de caixa de 58 milions d'euros, que es destinaran a reduir deute amb recurs i a atendre el pla d'inversions en concessions.

Aquesta operació suposa el compliment d'un dels objectius del Pla Estratègic 21-25 de Sacyr, que és millorar la visibilitat del balanç i la previsibilitat del compte de resultats de la companyia.

Gràcies a aquest Pla, Sacyr reforçarà el seu perfil concessional, que ara aporta el 83% de l'EBITDA, reduirà el deute amb recurs (al qual contribueix també aquesta operació), augmentarà la retribució a l'accionista i integrarà la sostenibilitat a tota la seva cadena de valor, ha subratllat l'empresa a la nota.

Un cop tancada la sortida de Repsol, Sacyr se centrarà "encara amb més força i determinació" en el compliment de la resta d'objectius del seu Pla Estratègic i en la seva consolidació com a desenvolupador i operador de concessions líder a nivell global.

Sacyr conclou el comunicat expressant el seu suport total a l'estratègia de negoci i a les polítiques de lluita davant del canvi climàtic de Repsol.

contador