ep presidentesacyr manuel manrique 20190724150503
SACYR - Archivo

Sacyr s'enfonsa un 18% a la borsa, fins a 1,65 euros, després de la sentència en contra seva pel sobrecost de les obres d'ampliació del Canal de Panamà. Els analistes de Banc Sabadell consideren "molt negativa" la notícia, per la qual cosa n'han rebaixat la seva recomanació a vendre.

  • 3,34€
  • -1,24%

"L'esperat laude amb Panamà sobre el basalt ha estat negatiu i el pitjor entre els previstos. No sols no li donen la raó en la gran majoria de les reclamacions, sinó que a més GUPC (el consorci on Sacyr controla el 41,6%) ha de retornar diners ja rebuts després de fallades d'instàncies anteriors", argumenten aquests analistes

Després d'aquest dictat en contra, Sabadell ja no espera que el consorci liderat per Sacyr rebi quantitats significatives per les reclamacions pendents "perquè aquest laude hauria de marcar la tendència de la resta".

Així, afegeixen que "l'impacte en el nostre model d'assumir zero en futures reclamacions i retornar el que estableix el laude és de -0,59 euros per acció", la qual cosa suposa el 23% del seu preu objectiu, per la qual cosa el rebaixen a 2,03 euros. "Després d'aquest canvi de recomanació, el valor surt de la nostra cartera Small & Medium", conclouen.

Els analistes de Bankinter són més positius. Encara que han rebaixat la seva valoració a 2,47 euros des de 2,70 euros després de la notícia, han mantingut el seu consell de compra per a aquest valor.

"Els 87 milions, units als probables 30 milions addicionals, suposen prop d'un 10% del total de la capitalització borsària; i per tant aquest podria ser l'impacte inicial en la cotització", expliquen.

No obtante, afegeixen que el seu nou preu objectiu "representa un potencial del 22%", per la qual cosa en reiteren la seva recomanació de compra. "Gràcies al seu negoci de Concessions, amb el 90% dels seus actius no subjectes a risc de demanda, presenta un perfil d'ingressos de gran recurrència i estabilitat en l'actual entorn d'incertesa econòmica", afirmen.

SACYR INTENTA MINIMITZAR L'IMPACTE

Sacyr, per part seva, ha assenyalat que no hi haurà canvis en el seu pla de creixement i el seu focus estratègic després de la decisió de la Cambra Internacional de Comerç (ICC, per les seves sigles en anglès) que el consorci GUPC, del qual n'és propietari d'un 41,6%, hagi de retornar a l'Autoritat del Canal de Panamà (ACP) 240 milions de dòlars (206 milions d'euros) en la disputa legal sobre la composició del basalt i la fórmula del formigó en les obres del canal. Sacyr és propietària del 41,6% de GUPC, per la qual cosa li correspondrà retornar aproximadament 84 milions d'euros.

"La sòlida situació financera de Sacyr li permet atendre amb la seva pròpia caixa el resultat d'aquest laude i no comprometre cap projecte en curs ni alterar la seva ruta de creixement", ha dit la companyia en una nota.

Sacyr ha afegit que acaba aquest exercici el seu Pla Estratègic 2015-2020 i ha anticipat que en els pròxims mesos anunciarà el seu programa 2021-2025. "El nou Pla posarà el focus en els negocis concessionals, que ja aporten entorn del 80% de l'EBITDA de la companyia, i impulsarà la sostenibilitat de la companyia", ha precisat.

La decisió de ICC no altera el rumb estratègic de Sacyr, que continuarà incidint en la gestió eficient de la caixa, la reducció del deute corporatiu i la rendibilitat per a l'accionista, ha remarcat la constructora, que continuarà defensant en les diferents instàncies internacionals (ICC, UNCITRAL) els seus arguments en relació amb les seves reclamacions.

Noticias relacionadas

contador