sacyr sede
sacyr

Sacyr segueix centrada en reduir el deute. L'últim pas en aquest sentit el completava aquest mateix dilluns, amb la desinversió del 95% de la participació que tenia a l'Autopista del Guadalmedina (Guadalcesa). Aquesta operació li ha reportat unes plusvàlues de 90 milions d'euros, encara que el més important és que ha aconseguit desfer-se del deute associat a aquesta concessió.

  • 3,31€
  • 1,41%

La venda d'aquesta carretera malaguenya s'emmarca dins del pla de reducció de deute net amb recurs que la companyia encapçalada per Manuel Manrique va iniciar l'any passat. Aquesta estratègia ja va començar a donar els seus fruits al tancament de l'exercici 2019, quan va aconseguir una disminució del 25%, fins als 848 milions.

No obstant això, si posem el focus en el total del passiu, el deute net va ascendir un 6,6% interanual, fins als 4.315 milions, a causa de l'activitat inversora de la companyia en nous projectes concessionals. I va continuar augmentant durant el primer trimestre de 2020 fins als 4.438 milions. Així i tot, Sacyr està tranquil·la, perquè gran part d'aquest finançament té venciments a llarg termini, i els pagaments que ha de realitzar enguany ja estan coberts.

La constructora està elaborant paral·lelament un pla estratègic per als pròxims cinc anys que contempla prioritzar el negoci de les concessions i el d'energies renovables, a més d'augmentar la seva presència als Estats Units. En contra del que pugui semblar, la desinversió de Guadalcesa està en línia amb aquests objectius a futur, ja que Sacyr manté un 5% i seguirà gestionat i operat aquesta autopista a través d'un contracte de prestació de serveis.

De fet, no és la primera vegada que realitza una operació d'aquest tipus. Al juny de l'any passat va tancar la venda del 49% del capital d'una cartera de set concessions (cinc autopistes, un hospital i un aeroport) que té en explotació a Xile per un total de 440 milions, un preu que també inclou el deute associat. En aquest cas, manté el control d'aquests actius en quedar-se amb el 51% d'aquests.

OBJECTIU: TORNAR A l'IBEX

Sacyr necessita reduir el seu deute per complir amb una dels seus majors ambicions: tornar a cotitzar a l'Ibex. Va estar molt prop d'aconseguir-ho a l'última reunió de Comitè Assessor Tècnic (CAT) del selectiu espanyol que es va celebrar l'11 de juny. Tot i que la majoria d'analistes consideraven la constructora la principal favorita, finalment l'escollida va ser Almirall, que substitueix Mediaset a partir d'aquest dilluns.

Des de Bankinter reconeixen que l'elevada proporció de deute sobre el valor d'empresa (EV) total estimat contribueix "a incrementar la volatilitat de la cotització", un aspecte molt a tenir en compte per poder formar part de l'Ibex. Així i tot, aplaudeix l'estratègia de Sacyr i no es mostren preocupats pels gairebé 4.500 milions que deu, ja que es tracta en la seva major part de deute sense recurs.

En general, els analistes de Bankinter valoren de manera positiva "la reducció del perfil de risc de la companyia que s'ha produït en els últims anys i que ha contribuït significativament a la major estabilitat del negoci". Aquest motiu, sumat a l'alt valor de les seves concessions, els porta a concedir-li un preu objectiu de 2,70 euros, la qual cosa suposa un potencial alcista del 30% respecte al preu de tancament d'aquest dilluns.

Noticias relacionadas

contador